Antony se prehladio u Kataru, pa sve iznenadio kada je otkrio kakav problem imaju igrači

Brazilac nije jedini koji se žalio

Antony se prehladio u Kataru, pa sve iznenadio kada je otkrio kakav problem imaju igrači

Endin Čaušević

Organizatori Svjetskog prvenstva napravili su sve što su mogli da osiguraju što bolje uslove za odigravanje utakmica u Kataru uključujući i uređaje za klimu koji se nalaze na svakom stadionu kako bi temperatura bila idealna za igranje meča, ali čini se da to baš i ne odgovara svim fudbalerima.

Dosta kontroverzi dešava se u vezi Mundijala još otkako je Katar izabran za domaćina jer je mnogima bilo upitno kako će se takmičenje uspjeti organizovati s obzirom na velike vrućine u toj zemlji.

Prvi korak koji je FIFA napravila bio je prebacivanje odigravanja ovog tunira s ljetnog na zimski period što nije naišlo baš na odobrenje fudbalske javnosti.

No, i pored toga organizatori Mundijala u Kataru su učinili sve kako bi igračima i navijačima bilo što ugodnije tokom trajanja ovog takmičenja, a posebno su se potrudili da osiguraju što bolje uslove tokom odigravanja utakmica.

Tako su na svakom stadionu na kojem se igra Svjetsko prvenstvo ugradili veliki broj uređaja za klimu kako bi temperatura na terenu tokom odigravanja utakmice bila što idealnija.

Temperatura tokom utakmica na terenu je između 22 i 25 stepeni što je zaista idealno, ali čini se da takva metoda održavanja temperature na stadionima baš i ne odgovara svim igračima.

Oglasi

Prvi koji se javno odlučio požaliti na klima uređaje na stadionima u Kataru je reprezentativac Brazila, Antony, koji je na Twitchu odgovarao na pitanja navijača zajedno s Casemirom, te se dotakao i klime u Kataru.

Antony je otkrio da je imao problema s prehladom na početku Svjetskog prvenstva i da je sve trajalo nekoliko dana, te je okrivio za to klima uređaje i poručio je da nije jedini koji se na to žalio.

"Bilo je malo teško na početku. Loše sam se osjećao nekoliko dana zbog prehlade što je zakomplikovalo stvari za mene. Oporavio sam se i sada sam tek na 100%. To je bila prehlada i upala grla, a sve zbog klima uređaja na stadionima", rekao je Antony i dodao.

"Nisam jedini da se žalio na to. Ima još igrača koji su imali upalu grla i kašalj, ali na svu sreću brzo smo se oporavili. Sada sam spreman i na raspolaganju selektoru kada god me zatreba".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazilci su već osigurali plasman u osminu finala i jasno je da su među glavnim favoritima za osvajanje zlatne medalje koja se već 20 godina čeka u toj zemlji.

U posljednjem kolu grupne faze Brazil igra protiv Kameruna i jasno je da će cilj biti da se osigura prvo mjesto u ovoj grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi