Nakon bruke Uniteda, Britanci su posebno ponizili dva igrača ovog tima!
Novinari u Velikoj Britaniji Bruni Fernandesu i Scottu McTominayju dali su ocjene 0 za jučerašnji nastup na Anfieldu.

Dobili su nevjerovatne ocjene

Nakon bruke Uniteda, Britanci su posebno ponizili dva igrača ovog tima!

E. Ganibegović

Manchester United jučer je doživio pravu katastrofu na Anfieldu u najvećem derbiju Engleske. Kao da su dva igrača Erika ten Haga izdvojena kao najveći krivci za težak poraz, pa su ih kolege iz Velike Britanije počastili nejverovatno niskim ocjenama.

U okviru 26. kola engleske Premier lige Liverpool je jučer na Anfieldu s nevjerovatnih 7:0 savladao velikog rivala, ekipu Manchester Uniteda.

Ovo je četvrti put da je United poražen u Engleskoj sa 7:0. Gubili su tim rezultatom još od Blackburna 1926. godine, Aston Ville 1930. i Wolvesa 1931. godine. 

Nakon prvih 45 minuta ništa nije ukazivalo na to da bi gosti mogli kući sa sedam golova u mreži, s obzirom na to da je Liverpool imao prednost od samo 1:0 i to golom Gakpoa iz 43. minute.

Ipak, drugo poluvrijeme otvoreno je s nova dva gola. Nunez je pogodio u 47., a Gakpo u 50. minuti i tada kreće katastrofa za goste. Do kraja su još pogađali Salah (2), Nunez i Firmino.

Britanski mediji su dodijelili ocjene igračima Manchester Uniteda nakon ovog katastrofalnog meča, a posebno su izdvojili dva igrača.

Oglasi

Kao da su Bruno Fernandes i Scott McTominay glavni krivci za ovaj poraz, pa su, vjerovali ili ne, dobili ocjene - 0!

Nešto bolji od njih s ocjednom 1 bili su Garnacho, Casemiro, Fred i Wout Weghorst, dok su po 2 dobili Rashford, Martinez, Varane, Dalot i De Gea. 

Ocjena 3 na skali do 10 je zaista poražavajuća, a kako je United loš bio dovoljno dogovori da su Luke Shaw i Antony s tom ocjenom bili najbolji igrači na terenu kod gostiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ove utakmice Manchester United ostaje treći s 49 bodova, četiri više i utakmicom manje od Tottenhama koji je četvrti, što se tiče plasmana u Ligu prvaka i dalje imaju sve u svojim rukama.

Mnogo bitnija je ovo pobjeda za Liverpool. Redsi su sada na petom mjestu s 42 boda, tri manje od Tottenhama i utakmicom manje, pa se tim s Anfielda vratio u borbu za plasman u Ligu prvaka. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi