Završen najveći transfer ovog ljeta!

Stižu potvrde

Završen najveći transfer ovog ljeta!

Admin Čaušević

Dogovoren je prvi transfer težak 100 miliona eura na fudbalskoj pijaci ovog ljeta.

Nakon višesedmičnog pritiska kako na vlastiti klub tako i na menddžere ono što je Antony Matheus dos Santos je konačno i dobio.

Sjajni Brazilac će napustiti Ajax i rekordnom transferu ovog ljeta potpisati za Manchester United. To je potvrdio i poznati transfer guru Fabrizio Romano.

Crveni đavoli će za odličnog ofanzivca izdvojiti čak 100 miliona eura i konačno će Erik ten Hag dobiti igrača kojeg silno želi.

Ovaj 22-godišnjak će sa Unitedom potpisati ugovor do 2027. godine s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Osim što će postati najskuplji igrač u ovom prijelaznom roku, Antony će biti i rekorder Eredivisije pošto niti jedan igrač do sada nije prodat za približnu sumu.

Oglasi

Inače, najskuplji transfer ovog ljeta je realizovao Real Madrid koji je za 80 miliona eura iz Monaca u svoje redove doveo veznjaka Aureliena Tchouamenija.

Antony je prije nekoliko dana otkrio da još od februara odbija novi ugovor Ajaxa i poručuje im da želi da ide i da mu nije jasno što uporno odbijaju ponude Manchester Uniteda.

"Od februara moji agenti govore čelnicima Ajaxa da želim da idem i da tražim novi izazov u karijeri. Došle su neke odlične ponude za klub i nije mi jasno zašto to rade. U junu sam prekinuo odmor i došao da lično razgovaram s njima i novim trenerom i rekao sam šta želim", priča Antony i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Došao sam u Ajax i znali su da je to projekat za dvije godine i da ću otići kada dođe prava ponuda. Nude mi novi ugovor, ali ja to ne želim da potpišem i samo želim da idem iz ovog kluba".

Na kraju je ipak pronađen zajednički jezik pa će sve strane biti zadovoljne transferom koji će biti ozvaničen u ponedjeljak.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...al Ajax dere ove levate,strasno...celo je ubaceni element da jevrejima napuni dzepove...
3 8
user1646942280
Dobar igrač, ali transfer ljeta je Halland. Možda je ovaj skuplji, ali nije nužno bolji. Davao je United i prije masne pare Martial, Depay, Zaha itd, možda pogode sa ovim momkom, ali ne vrijedi taj novac. Ronaldo i Bale su u najboljim godinama plaćeni toliko, ali vremena se mjenjaju.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi