Antony bivši u Unitedu, a na Teatar snova stiže čovjek o kojem je brujao svijet fudbala
Foto - EPA

Gabigol od januara na Old Traffordu?

Antony bivši u Unitedu, a na Teatar snova stiže čovjek o kojem je brujao svijet fudbala

Midhat Šljivak

Brazilac Antony još je jedna u nizu promašenih investicija Manchester Uniteda. Crveni đavoli su za njegove usluge Ajaxu isplatili 100 miliona eura, no on na Teatru snova nije pokazao ništa. Već u januaru bi 23-godišnjak mogao napustiti klub, a United ga je spreman poslati na posudbu u dogovoru za napadača Flamenga Gabriela Barbosu.

Manchester United imao je velika očekivanja kada je u ljeto prošle godine izdvojio 100 miliona eura za usluge Brazilca Antonyja. Međutim, on nije pokazao apsolutno ništa i jedan je od najvećih promašaja u historiji Premier lige.

Crveni đavoli nemaju namjeru čekati dodatne mjesece kako bi Antony napravio nešto, pa ga se žele već riješiti u januaru. Spremni su ga poslati u Flamengo na posudbu i to u poslu u kojem na Old Trafford žele dovesti poznatog napadača Gabriela Barbosu.

Gabigol nije uspio ostvariti evropsku karijeru. 2016. godine je došao u Inter za 30 miliona eura i najavljivao se kao novi Ronaldo Nazario. Nažalost, nije napravio previše i nakon samo 10 utakmica je otišao iz kluba.

Neuspješna je bila i posudba u Benficu, pa se odlučio vratiti u Brazil i to se ispostavio kao pravi potez jer je u svojoj zemlji igrao zaista čudesno.

Oglasi

Povezivao se 27-godišnjak sa brojnim klubovima u Evropi. Ipak, nije želio da se vraća i uživao je igrajući za Santos i Flamengo gdje je nastavio tresti protivničke mreže.

Interes Manchester Uniteda itekako je ozbiljan. Gabigol bi mogao riješiti napadačke probleme na Teatru snova i vidjet ćemo hoće li brazilski napadač zaista stići na Ostrvo ovog januara.

Ako Barbosa na kraju ne završi na Old Traffordu United će tražiti druga rješenja, a spominje se iskusni Iranac iz Porta Mehdi Taremi (31), te napadač Brentforda Ivan Toney.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Antony s druge strane bez obzira na sve nema budućnost u Manchesteru. Ono što ga održava je ugovor do 2027. godine, pa je ostanak u Brazilu nakon posudbe poprilično nemoguć.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi