Platili su ga 100 miliona, a Ten Hag nije mogao da vjeruje kako ga je on ignorisao

Antony na udaru kritika

Platili su ga 100 miliona, a Ten Hag nije mogao da vjeruje kako ga je on ignorisao

Endin Čaušević

Manchester United je u finišu ljetnog prelaznog roka doveo Antonyja za čak 100 miliona eura iz Ajaxa.

Antony je dugo vremena bio na meti Crvenih đavola, ali problem je bila cijena koju je Ajax postavio za ovog Brazilca i od toga nizozemski klub nije odustajao do posljednjeg trenutka.

Na kraju je Manchester United pristao da plati čak 100 miliona eura za ovog 22-godišnjaka što je za mnoge bilo previše.

Međutim, Antony je već u debiju za Manchester United protiv Arsenala uspio da postigne pogodak i oduševi navijače na Old Traffordu. No, nakon debakla u gradskom derbiju nije dobio tako dobre kritike.

Manchester United je za vikend na Etihadu poražen od Cityja sa čak 6:3, a već na poluvremenu bilo je 4:0 za domaći tim.

Igrači Uniteda odigrali su vjerovatno najlošiji meč ove sezone, a na udaru kritika našao se upravo Antony koji je protiv Cityja izgledao potpuno odsutno.

Oglasi

Engleski mediji navode da je Erik ten Hag bio posebno ljut na Brazilca na poluvremenu jer je smatrao da nije uopšte ispoštovao ono što su se dogovorili u svlačionici i da je u potpunosti ignorisao ono što mu je rekao.

Ten Hag je tražio od Antonyja da maksimalno pomaže Dalotu u odbrani kada City napada, ali Brazilac to nije baš odradio oko se očekivalo.

Upravo je desna strana bila najlošija karika Uniteda u prvom poluvremenu zbog čega je rezultat bio 4:0. Antony je dobio žestoke kritike od Ten Haga koji mu je poručio da više ne smije tako da ignoriše ono što mu on govori.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U jednom trenutku se čak vidjelo kako Dalot maše rukama i govori Antonyju da mu treba pomoći više u odbrani, ali očito Brazilca to nije previše zanimalo.

Brazilac je u drugom dijelu bio nešto bolji i zapaženiji i uspio je u 56. minuti da postigne pogodak za 4:1, ali to nije previše pomoglo Crvenim đavolima u ovom gradskom derbiju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1664960316
Bahati brazilci se umisle da su bogovi kad dodu do neke slave i novaca i krenu sw preseravati
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi