Ronaldo je za vikend shvatio kakvu poruku mu šalje Ten Hag i donio je očekivanu odluku

Na izlaznim vratima Uniteda

Ronaldo je za vikend shvatio kakvu poruku mu šalje Ten Hag i donio je očekivanu odluku

Endin Čaušević

Erik ten Hag je za vikend još jednom dokazao Cristianu Ronaldu da nije u njegovim planovima.

Ronaldo je napravio veliku grešku ljetos kada je svim silama pokušao da napusti Manchester United i čak je bojkotovao veliki dio ljetnih priprema, a tek pred početak sezone kada je shvatio da od transfera nema ništa priključio se ekipi.

To ga je itekako koštalo kod novog trenera Ten Haga koji je odmah donio odluku da Ronaldo neće biti starter ove sezone iako je u prošloj bio daleko najbolji igrač Manchester Uniteda.

Očito je nizozemski stručnjak odlučio pokazati Ronaldu da se tako bahato ne smije ponašati i da je ekipa na prvom mjestu, te da on neće tolerisati takve poteze portugalskog igrača.

Ronaldo je za vikend u gradskom derbiju protiv Manchester Cityja meč odgledao s klupe što je sve iznenadilo. United je doživio težak poraz i nakon prvog dijela gubio je sa 4:0 i već na poluvremenu su mnogi očekivali da će CR ući na teren.

Međutim, Ten Hag mu uopšte nije dao šansu u ovoj utakmici što je zaista bilo veliko iznenađenje, ali i potvrda da on nije promijenio svoj stav iako se radi o jednom od najboljih igrača svijeta.

Oglasi

Engleski mediji pišu da je Ronaldu to bio najbolji pokazatelj da se ove sezone očito neće naigrati, te je ponovo odlučio da pokuša napustiti Manchester United.

Telegraph je objavio da je Ronaldo odlučan da ponovo u januaru napusti Crvene đavole i sreću pronađe u novom klubu gdje će imati dosta veću minutažu nego što je to trenutno slučaj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, mediji u Engleskoj ističu da Ten Hag neće praviti problem Ronaldu i da mu je već sada poručio da nema ništa protiv njegovog odlaska ukoliko na adresu Uniteda stigne zadovoljavajuća ponuda za njega.

Ronaldo je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Uniteda upisao osam nastupa u svim takmičenjima, ali je većinom ulazio s klupe. Uspio je zabiti jedan pogodak i to u Evropskoj ligi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Tako je ten hage brate,zalijepi prepotentnog padavičara na klupu.Puna podrška od mene,znam da ti znaci puno
1 1
SEJFUDIBIKODZE
ovakvi treneri sto se kurce na nekim igracima obicno,propadnu ,tako je radio onaj u Barsi, pa u Romi , kad je Dzeki dao zabranu, a pokazalo se da nije neki trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi