Svađa dvojice igrača Manchester Uniteda odjekivala u tunelu, niko nije mogao da ih smiri

Nakon očajnog prvog poluvremena protiv Cityja

Svađa dvojice igrača Manchester Uniteda odjekivala u tunelu, niko nije mogao da ih smiri

E. Čaušević

Manchester United doživio je za vikend težak poraz u gradskom derbiju od Manchester Cityja sa 6:3.

Crveni đavoli su imali dan za zaborav na Etihadu jer ih je City deklasirao u gradskom derbiju, a dovoljno je reći da je domaći tim već nakon prvog poluvremena vodio sa 4:0.

Manchester United je nakon uvodna dva poraza uspio da digne formu i zaigra zaista mnogo bolje zbog čega se očekivalo da će protiv Cityja pružiti veliki otpor i pokušati doći do bodova, no to se nije desilo.

Izabranici Erika ten Haga odigrali su vjerovatno najlošiji meč u ovoj godini jer su već nakon prvog poluvremena gubili sa 4:0 i već tada je bilo jasno da bodovi ostaju na Etihadu.

Iako je Ten Hag uspio koliko-toliko da promijeni stil igre i uvede neke nove stvari u ekipi jasno je da je potrebno još vremena da to počne da funkcioniše kako je nizozemski stručnjak zamislio.

Protiv Cityja najlošija karika bila je odbrana Uniteda koja je izgledala očajno, ali se ni vezni red nije previše proslavio.

Oglasi

Da stvar bude gora došlo je i do nesuglasica unutar ekipe, a u centru pažnje bili su Bruno Fernandes i Lisandro Martinez koji su se žestoko posvađali na poluvremenu ove utakmice.

Engleski mediji navode da je Fernades bio bijesan zbog očajne igre odbrane, ali mu Lisandro nije ostao dužan. Oni su se svađali dok su išli ka svlačionici, te je svađa odjekivala u tunelu Etihada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Članovi stručnog štaba pokušali su da ih smire, ali nisu baš uspjeli. Navijači su itekako zamjerili Fernandesu koji se kao kapiten tako ponio prema saigraču i smatraju da to nije smio javno da uradi, te da se takve stvari čuvaju za svlačionicu.

Bruno je poznato po tome što poraz ne zna baš dobro da podnese, a mnogima smeta činjenica da uvijek krivicu prebacuje na nekog drugog iako je i on na Etihadu odigrao poprilično lošu utakmicu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bruno nije ni sjena onoga Brune iz prosle sezone. A konstantno pametuje i napada druge saigrace
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi