Bili su najbogatiji klub, a sada prestaju postojati: Nisu dobili licencu ni za treću ligu

Od sjaja do očaja

Bili su najbogatiji klub, a sada prestaju postojati: Nisu dobili licencu ni za treću ligu

Eldar Ganibegović

Anzhi Makhachkala, klub u kojem su igrale nogometne zvijezde poput Roberta Carlosa i Samuela Eto'oa, mogao bi nestati s nogometne karte.

Klub neće imati licencu za igranje u trećoj ligi i najvjerojatnije će propasti.

Sulejman Kerimov, vlasnik Anzhija, sanjao je velike uspjehe u Ligi prvaka, zbog čega je potrošio milione eura na nove igrače. Mogao si je to priuštiti, jer je njegovo bogatstvo procijenjeno na šest milijardi eura.

Samuel Eto'o je bio u iskušenju enormnom zaradom. Sjajni kamerunski napadač primao je 20 miliona eura godišnje, što je tada bila najveća plata na svijetu, te je napustio milanski Inter.

Godine 2011. klub je prvi put igrao u ruskoj Premier ligi. Utakmice su se igrale na novom stadionu koji je izgrađen na obali Kaspijskog mora.

Idila je potrajala do početka sezone 2013./2014. Tada su počeli ozbiljni problemi. Nakon dva kola momčad je imala samo bod, a trener Hiddink ostao je bez posla. Zamijenio ga je Rene Meulensteen, jedan od pomoćnika Sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu.

Oglasi

Nakon četvrtog kola i još jednog poraza, Kerimov se tijekom meča onesvijestio i jako se uzrujao. Srezao je klupski budžet i odlučio rasprodati zvijezde.

Rečeno je da su na odluku Kerimova utjecali i financijski fair play, zdravstveni i poslovni problemi. Vlasnik Anzhija počeo je prodavati zvijezde po promotivnim cijenama kako bi vratio dio ulaganja, a 2016. je potpuno prodao klub.

Sada Anzhi Makhachkala neće dobiti licencu za igranje u trećoj ligi i klub će najvjerojatnije propasti.

"Anzhi Makhachkala, koji je nekoć smatran novim bogatim ruskim nogometom zbog ulaganja milijardera Sulejmana Kerimova, nije ispunio uvjete za dobivanje licence za nastavak natjecanja u trećoj ligi i ide u kolaps", piše portugalski sportski list MaisFutebol.

"Anzhi Makhachkala, u jednom trenutku najbogatiji klub na svijetu koji je imao Roberta Carlosa i Samuela Eto'oa, ovog ljeta prestat će postojati nakon što nije dobio licencu za igranje u ruskoj trećoj ligi", na Twitteru pišu ruski mediji.

Podsjetimo, član Anzhija kratko je 2013. godine bio i naš Emir Spahić.

Top Komentari

SeoRusilac
To su ti veliki investitori sa Instant rezultatima. Zbog ovoga nisam ljubitelj klubova gdje se jedan čovjek pita sve.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi