Nekada su pravili astronomske transfere: Bivši Spahićev klub pred gašenjem

"Ovako nećemo moći još dugo"

Nekada su pravili astronomske transfere: Bivši Spahićev klub pred gašenjem

Anži iz Mahačkale za koji je 2013. godine imao priliku igrati bivši bh. reprezentativac Emir Spahić nalazi se pred gašenjem.

Klub koji je u prošlosti pod vlasništvom milijardera Suleymana Kerimova pravio astronomske transfere pao je na niske grane i mogao bi doživjeti sudbinu Tosna i Amkara koji su se ugasili zbog bankrota.

Potvrdio je to i direktor Anžija Oleg Flegontov, kazavši, između ostalog, kako je klub iz Mahačkale izgubio sponzore te da je dužan svim zaposlenicima i igračima. Također, klubu je finansijski odbila pomoći i dagestanska vlada.

"Dug je velik i raste svaki dan. Mnogi igrači nisu primili plaću od aprila. Zahvaljujemo im na strpljenju, ali ovako nećemo moći još dugo", izjavio je direktor Anžija Oleg Flegontov.

Za Anži su pored Spahića imali priliku još igrati Lassana Diarra, Roberto Carlos, Samuel Eto'o...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti