Apenini su osvojeni, cilj je Evropa: Stara dama dovodi pet igrača i stvara najmoćniji tim današnjice

Analiza ugledne Marce

Apenini su osvojeni, cilj je Evropa: Stara dama dovodi pet igrača i stvara najmoćniji tim današnjice

A. Čaušević

U Evropi vjerovatno niko toliko silno ne želi osvojiti Ligu prvaka kao Juventus, klub koji je postao sinonim za gubljenje finala u elitnom takmičenju. 

Bianconeri su igrali čak devet finala, a imaju nevjerovatan niz od pet uzastopnih poraza, posljednji je stigao 2017. godine kada je bio bolji Real Madrid.

U svojoj historiji "ušati" trofej Stara dama je u klupske prostorije donijela dva puta, a na titulu kontinentalnog prvaka se čeka još od 1996. godine.

Juventus je već odavno osvojio Apenine, Italijom vlada punih osam godina, a naredni korak je Stari kontinent, tako piše ugledna Marca.

Nakon što je prošle sedmice Maurizio Sarri predstavljen kao novi trener, u narednim sedmicama red je za pojačanja, odnosno nova, a možda i stara imena u svlačionici.

Madridski list je sastavio listu od pet igrača koji bi trebali nositi dres Bianconera od sljedeće sezone. Ukoliko se njihovo dovođenje realizuje Jvuentus bi možda imao i najmoćniji tim današnjice.

Najbliži angažovanju su defanzivac Matthijs De Light koji će koštati 70 miliona eura, te će prema izvještaju Sky Sporta zarađivati 15 miliona eura po sezoni.

Bit će nastavljena i serija besplatnih dovođenja. Ovaj put red je na Adirena Rabiota za kojeg je spreman petogodišnji ugovor uz platu od 7 miliona eura. Njegova majka i zastupnica Veronique Rabiot je već pristala na ove uslove.

Pavel Nedved planira iskorisiti odlično prijateljstvo s Minom Raiolom i u Torino vratiti Paula Pogbu. Francuski veznjak je već ranije rekao da je vrijeme za nešto novo, a Juve će Manchester Unitedu ponuditi više od 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torinski klub već godinama unazad dovodi najbolje igrače Serije A, a od ovog ljeta stanovnici prijestolnice regije Pijemont bi mogli postati Federico Chiesa i Mauro Icardi. Chiesa već odavno ima dogovor s Juventusom, dok se eventualni dolazak Icardija čini najkomplikovanijim jer igra za omrženog rivala Inter.

Ukoliko se doda da je Aaron Ramsey još u januaru postao član najtrofejnijeg italijanskog kluba te niz odličnih fudbaler poput Giorgia Chiellinija, Miralema Pjanića, Paola Dybale i Cristiana Ronalda jasno je da će Juventus naredne sezone "sijati strah".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Nisu oni smjesni oni samo prepisuju od stranih portala ovako pisu i strani portali i ex yu a ovi ovde opet svaka im cast brzi su odma to prepišu prije svih nasih portala
1 2
eye of the tiger
Cuj usati trofej. Jebo vas usati trofej
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi