Juve na korak od dovođenja De Ligta, stiže i otpisani Francuz

Dva pojačanja

Juve na korak od dovođenja De Ligta, stiže i otpisani Francuz

E. Škorić

Naredne sedmice bi Juventus trebao da predstavi dva nova pojačanja.

Stara dama planira da se "ponovi", a čini se da će uskoro dobiti dva zvučna pojačanja. Matthijs de Ligt je prihvatio poziv Cristiana Ronalda i pridružit će mu se u Torinu, iako su ga prethodno željeli Barcelona, PSG, Manchester Untied...

Ajax je odredio cijenu za De Ligta i ona iznosi 70 miliona eura, a svom igraču je poručio da može sam izabrati novi tim. Mladi stoper se, navodno, odlučio za Juventus i postigao je dogovor s italijanskim prvakom.

Prema najnovijim izvješćima iz Italije, spreman je prihvatiti ponudu Juventusa od 12 miliona eura godišnje neto plate uz bonuse.

Pošto se plaše da im PSG neće pokvariti posao, u Juventusu žure da završe svu papirologiju i da De Ligt što prije stavi svoj potpis. Barca je bila najbliža De Ligtu, ali je odustala zbog njegovih zahtjeva, kao i 20 posto provizije za agenta Mina Raiolu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim De Ligta, očekuje se da za Juve narednih dana potpiše Adrien Rabiot, koji će doći kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor s PSG-om. Pristao je na manje uslove i umjesto 10 zarađivat će 7 miliona eura uz naknadu i za proviziju za njegovu majku i zastupnicu Veronique.

Podsjećamo da je Juventus još ranije osigurao još jedan veliki transfer bez odštete, a radi se o sada već bivšem igraču Arsenala Aaronu Ramseyju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Objavljeno juce !!!!! De Ligt Agrees to Join Juventus ? Agrees five-year, $23M-per-season deal ⛔ Rejects Barca, PSG, Real and Man Utd !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi