Ludilo u Izraelu: Tri penala za domaće, poraz bh. kolonije

Beer Sheva s 3:2 bolja od Sheriffa

Ludilo u Izraelu: Tri penala za domaće, poraz bh. kolonije

E. Škorić

Hapoel Beer Sheva slavila je s 3:2 protiv Sheriffa iz Tiraspola u prvom meču drugog pretkola Lige prvaka.

Sjajnu utakmicu odigrali su izraelski i moldavski predstvnik, a na kraju uz pet golova viđen je i crveni karton, te jedan promašen i dva realizovana penala.

Sheriff je poveo golom Ivančića u 22. minuti, a asistirao mu je bivši bh. reprezentativac Zoran Kvržić.

Samo četiri minute kasnije Aliti zbog drugog žutog kartona mora iz igre i Sheriff je s igračem manje primio gol u 43. minuti. Ogu je izjednačio na 1:1, ali je prethodno za domaće Buzaglo promašio penal.

Novi penal za Hapoel u 52. minuti, kojeg je skrivio Amer Dupovac, a Barda je bio precizan. Brezovec u 64. pogađa za 2:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 90. minuti treći penal, Radi je zabio za 3:2 pobjedu Beer Sheve. Pored Kvržića, za goste 90 minuta igrao naš reprezentativac i ujedno kapiten Moldavaca Mateo Sušić, dok je bivši igrač Sarajeva Amer Dupovac u igru ušao na poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti