Apotekari prvo pojačanje "upecali" na Azurnoj obali

Stiže u Bundesligu

Apotekari prvo pojačanje "upecali" na Azurnoj obali

A. Čaušević

Bayer iz Leverkusena se zahavaljujući odličnim igrama na proljeće uspio dočepati plasmana u Ligu prvaka. 

Apotekari će se tokom ljeta sigurno pojačati kako bi stvorili što konkurentniji tim te koliko-toliko parirali superiornijim Borussiji Dortmund i Bayernu iz Minhena.

Upravo su Miloneri kupili jednog od najboljih igrača Apotekara. Juliand Brandt je prošle sedmice i zvanično postao član viceprvaka Njemačke.

Bayer je prema svemu sudeći prvo pojačanje pronašao na Azurnoj obali. Kako piše France Football prioritet će bti dovođenje Floriana Thauvina.

Thauvin se poslije osvajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji imao veoma dobru sezonu u dresu Marseillea, ali otežavajuća okolnost za njega je to što je zaratio je s navijačima kluba s Veledromea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 26-godišnjak je zabio 16 golova u Ligue 1 i njegov dolazak u Bayer bi sigurno bio pojačanje, a eventualne cifre transfera nisu navedene.

Thauvin koji je jedno vrijeme igrao i u Engleskoj gdje je nosio dres Newcastle Uniteda se dovodio i u vezu s prelaskom u Seriju A gdje su ga željeli Milan i Inter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti