Nema kraja: Sada i Bayer Leverkusen ismijava Liverpool zbog titule u Engleskoj

Tabela koja nema nikakvog smisla

Nema kraja: Sada i Bayer Leverkusen ismijava Liverpool zbog titule u Engleskoj

E. Čaušević

Engleski mediji jučer su objavili zanimljivo istraživanje kada je u pitanju bodovanje ekipa u Premiershipu.

Premiership je završio prošlog vikenda, a Manchester City uspio je da odbrani titulu prvaka Engleske s jednim bodom više od drugoplasiranog Liverpool.

Redsi su već skoro 30 godina bez titule prvaka Engleske što je sigurno najveća rana svakog navijača ovog kluba. Engleski ESPN jučer je objavio tabelu oko bodovanja prema kojoj bi Redsi bili prvaci.

Naime, oni su to odlučili napraviti na osnovu toga da se golovi iz velike udaljenosti duplo računaju. U tom slučaju Liverpool bi imao 99, a Manchester City 98 bodova.

No, ova tabela naišla je na ismijanjanje javnosti, a čak se oglasio i Bayer Leverkusen preko zvaničnog Twitter profila. Jasna poruka je da ova tabela nema nikakvog smisla.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mi bismo osvojili Premiership ove sezone da se naši bodovi broje duplo u Engleskoj", poručili su iz Leverkusena.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pljuc
Klub koji je jedva jednom osvojio njemački kup a titulu nikada od osnutka da se ruga LFC??Nisu normalni!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi