Apsolutni junak vikenda: Prije tri sedmice je bio zaražen, a jučer se vratio u velikom stilu!

Pobijedio koronvirus

Apsolutni junak vikenda: Prije tri sedmice je bio zaražen, a jučer se vratio u velikom stilu!

Admin Čaušević

Pojava "nevidljivog protivnika" u vidu koronavirusa izazvala je paniku i strah kod mnogih, bez obzira na životnu dob. Covid-19 nije zaobišao ni sportiste. 

Fudbaler Juventusa Paulo Dybala se s koronavirusom borio duže od mjesec, neki fudbaleri poput veznjaka Chelseaja, N'golo Kante iz straha se boje trenirati, dok ima i onih koji su neustrašivi te su virus već ostavili iza sebe.

Apsolutni junak minulog vikenda je Marcel Sabitzer, odlični 26-godišnji krilni fudbaler RB Leipziga koji je za kratko vrijeme uspio pobijediti Covid-19 i vratiti se u odličnu formu.

Austrijski fudbaler je prije tri sedmice bio pozitivan na koronavirus nakon čega je bio primoran na boravak u izolaciji. Dok su njegovi saigrači trenirali, on je bio u svom domu.

Nakon što su naredni testovi bili negativni Sabitzer se vratio treniranju, ekspresno je uzeo zamah te se vratio u velikom stilu. U duelu protiv Mainza je bio odličan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trener Nagelsmann ga je stavio u prvu postavu. U pobjedi 0:5 Sabitzer je zabio treći gol za svoj tim te upisao asistenciju. Na terenu je proveo 60 minuta.

Sabitzer je možda i odličan primjer da na svoje dođu zagovornici mišljenja kako koronavirus nije toliko opasan koliko se predstavlja, posebno za sportiste.

Top Komentari

E.Car
Joj kako glupa rečenica na kraju. Pa šta je ostalim sporitstima koji su jedva preživjeli??? To je od slučaja do slučaja drugačije.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi