Apsolutni rekord: Zabio golove u tri različite kontinentalne Lige prvaka

Neizbrušeni talenat

Apsolutni rekord: Zabio golove u tri različite kontinentalne Lige prvaka

A. Čaušević

Ako pitate nekog simpatizera Juventua za odlaskom kojeg igrača posebno žale i zašto u torinskom klubu nije dobio bolju šansu odgovor mnogih će biti Sebastian Giovinco. 

Giovinco je član torinske Stare dame bio od jula 2006. kada je prebačen iz omladinskog pogona, pa do februara 2015. godine.

Za tih devet godina je odigrao svega 93 utakmice u dresu Stare dame, isključivo iz razloga što je većinu sezone bio posuđen igrač drugim klubovima.

Popularni Atomski mrav se kalio na posubi u Empoliju i Parmi gdje i stekao potpunu afirmaciju. Antonio Conte ga je vratio u Juventus 2012. godine, ali je Massimilliano Allegri odlučio da mu ne treba.

Na zimu 2015. godine otišao je u Toronto, nakon nekoliko briljatnih sezona u MLS-u prije nekoliko mjeseci je svoju karijeru odlučio nastaviti u Saudijskoj Arabiji, potpisavši ugovor s Al-Hilalom iz Rijada vrijedan 10 miliona eura po sezoni.

Jučer je njegov tim igrao meč 4. kola azijske Lige prvaka, slavio je s 1:0 nad iranskim Esteghlalom, a jedini gol je postigao upravo Giovinco poslije zaista fantastičnog udaraca sa oko 20 metara.

Omaleni Italijan visine 163 cm je tako ispisao svojevrsni rekord. Postao je prvi fudbaler koji je postizao golove u tri različita kontinentalna izdanja Lige prvaka.

U evropskoj Ligi prvaka zabio je dva gola kao fudbaler Juventusa, u CONCAF izdanju kao napadač Toronta četiri puta je tresao protivničke mreže, a od jučer je i strijelac u azijskoj Ligi prvaka.

Inače, Giovinco je prošao i sve omladinske selekcije Italije, a u senioroskoj ekipi Azzurra odigrao je 23 utakmice te zabio jedan gol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi