Arapi preuzimaju Milan?
Foto: EPA

Kupuju klub od kontroverznog Kineza

Arapi preuzimaju Milan?

Midhat Šljivak

Saudijski milijarder Fawaz Alhokair mogao bi postati novi vlasnik Milana.

Klub sa San Sira je od aprila ove godine u vlasništvu kontroverznog kineskog biznismena Yonghonga Lija, ali se ispostavilo kako je on na čudan način došao do novca za kupovinu tima i da bi vrlo lako već nakon nekoliko mjeseci mogao napustiti Milan.

Novi vlasnici bi mogli postati Saudijci. Milijarder Fawaz Alhokair je spreman da uloži novac u klub, ali još uvijek nije poznato hoće li on sam preuzeti klub ili će postati samo suvlasnik.

Bogatstvo ovog Saudijca prema Forbesu iznosi 1,21 milijardu dolara, pa to i predstavlja mali problem jer klub vrijedi oko 800 miliona dolara i izvjesno je da bi on morao preuzeti klub u saradnjim sa još nekim biznismenima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane još uvijek se ne zna šta će biti sa kineskim vlasnikom. Yonghong Li navodno traži način da proda klub pod svaku cijenu jer je po navodima američkih medija Kinez prevario sve i lažno se predstavlja kao bogataš.

Milan je tokom ljeta ove godine napravio veliki broj transfera. Međutim, nisu uspjeli da ostvari rezultat preko noći i trenutno su tek na osmom mjestu u Seriji A.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti