Golman Travnika tvrdio da ga je sudija udario, čeka se snimak sa utakmice, ali i dodatni izvještaji

Mladi golman ispričao svoju stranu priče, sudija Popović ne smije davati izjave zbog Saveza

Golman Travnika tvrdio da ga je sudija udario, čeka se snimak sa utakmice, ali i dodatni izvještaji

Esmer Oštraković

Juče je odigrana utakmica 27. kola Omladinske lige Bosne i Hercegovine u grupi "Centar 2", a veoma zanimljiv bio je susret između Travnika i Čelika.

Utakmica je odigrana na stadionu FK Lašva u Docu, a pobjedu je ostvarila ekipa Čelika i to u sudijskoj nadoknadi.

Prvi su do prednosti na ovoj utakmici došli fudbaleri Travnika. Igrala se 18. minuta kada je Emre Hrustanović postigao gol za vodstvo svoje ekipe od 1:0.

Ipak, mladi igrači Čelika u 45. minuti stižu do poravnanja. Strijelac gola za 1:1 bio je Hanan Zahirović.

Do pobjede juniori Čelika stižu u 91. minuti kada je Benjamin Ahmetspahić postigao gol za 2:1 i slavlje gostujućih igrača.

Pojavile su se informacije da je utakmica imala i "treće poluvrijeme", a da su u glavnim ulogama bili mladi golman Travnika Aras Fusko, te sudija Igor Popović.

Oglasi

Tragom informacija kontaktirali smo mladog golmana Travnika koji nam je potvrdio da su se desile za njega užasne stvari.

"Pred završetak druggo poluvremena nastala je negativna energija na terenu i svađa dva tima. Na samom kraju je dosuđen penal a nakon dosuđenog penala osjetio sam jaku nepravdu za moju ekipu i naše zalaganje. Osjetio sam ljutnju i po završetku utakmice prilazim do dotičnog Igora Popovića i ulazim u raspravu sa njim.

U raspravi sam usmjerio slabi udarac i nastavio sam kretanje prema svlačionici kako bih se raspremio. Poslije toga po mene dolazi Alen Isić (komesar za bezbjednost) i poziva me na razgovor sa sudijom sa namjerom da se pomirimo.

To nije bilo moguće jer se Popović počeo zanimati za moje privatne stvari i dizanje sebe kao ličnosti, nakon čega me hvata za spolni organ. Usmjerio sam pogled prema njegovoj ruci, a on u tom trenutku zadaje seriju udaraca u području moje glave.

Pao sam na stol i pored ozljeda na licu zadobijam i ozljedu leđa od nezgodnog pada. Svjetan šta je uradio tek onda se Popović izvinjavao i zahtijevao je da popričam sa ocem i da ga smirim i da pokušamo sve riješiti na lijep način. Nudio mi je novac i govorio da zaboravim šta se desilo samo da ne ide na sud, pored svega što je nanio stres mojoj porodici", rekao nam je sedamnaestogodišnji Aras Fusko.

Kada je riječ o Igoru Popoviću, radi se o sudiji koji sudi u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Kontaktirali smo sudiju Popovića kako bi čuli drugu stranu priče, no on nam je kratko kazao da zbog pravila NS FBiH kao službeno lice ne smije davati izjave.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Sada se očekuje dopunski izvještaj delegata, te će tada sve biti jasnije. Svakako vrijedi sačekati i snimak sa utakmice, koji će pokazati da li je mladi golman udario sudiju Popovića te tako napravio grubi prekršaj, te samim time sve 'zakuhao'.

Ove sezone sudio je na osam utakmica, a posljednja utakmica na kojoj je dijelio pravdu bila je u 25. kolu u Gračanici između Bratstva i Rudara iz Kaknja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Znaci Savez stiti sudije i u ovom rangu?! Savez NAPOLJE!!!! Sve sudije odradile posao u svakoj ligi za prolaznu? Ovo se nikada nije desilo do sada! Mamu vam hebem lopovsku svima u Savezu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi