Oglasili se iz NK Čelik i jasno "uperili" prst u krivca zbog kojeg im je kamenovan autobus u Tuzli

Utakmica imala i treće poluvrijeme

Oglasili se iz NK Čelik i jasno "uperili" prst u krivca zbog kojeg im je kamenovan autobus u Tuzli

Esmer Oštraković

Jučer je odigrana utakmica u okviru 26. kola Prve lige FBiH između Slobode i Čelika, a nakon 90 odigranih minuta pobjednika nije bilo. Konačan rezultat bio je 0:0.

Fudbaleri Slobode na ovoj utakmici bili su favoriti, ali ovaj put bod iz Tuzle odnijeli su jako borbeni igrači Čelika. Ipak, da se ne priča mnogo o samoj utakmici krive su nemile scene nakon utakmice.

Naime, nedugo nakon utakmice pojavile su se informacije da je kamenovan autobus sa igračima Čelika nakon što je krenuo sa stadiona Tušanj prema Zenici.

Oko svega su se sada odlučili oglasiti iz NK Čelik, čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

[/related]

"Osjećamo potrebu da širu javnost obavijestimo i upoznamo sa dešavanjima poslije derbi utakmice 26. kola Prve lige Federacije BiH između starih rivala, klubova s bogatom tradicijom, FK Sloboda Tuzla i NK Čelik Zenica.

Oglasi

Nakon završetka utakmice službena delegacija NK Čelik je kamenovana od strane navijača FK Sloboda Tuzla čime je načinjena materijalna šteta na autobusu službenog prijevoznika našeg kluba. Smatramo da se navedeni incident dogodio isključivo zbog slabe organizacije domaćina na jučerašnjoj utakmici.

Ovim putem pozivamo nadležne komisije Federalnog saveza da pokrenu disciplinski postupak vezan za nemile događaje na jučerašnjoj utakmici. NK Čelik je poslao i službeni zahtjev za dostavljanje delegatskog izvještaja nakon čega će pokrenuti i naredne korake o čemu ćemo obavijestiti javnost i navijače.

Integritet i sigurnost službenih delegacija na bilo kojoj utakmici ovoga ranga nikad ne bi smio doći u pitanje. Nažalost, kamenovanje autobusa nije bio jedini propust na jučerašnjoj utakmici. Dolazak navijača gostujuće ekipe u 30. minuti i izlazak sa stadiona u 80. minuti “zbog lakše organizacije” utakmice je zaista neprihvatljiv organizacijski propust, pogotovo ako uzmemo u obzir razliku u organizaciji ove derbi utakmice na Bilinom polju u prvom dijelu polusezone.

Također, bitno je i napomenuti da nam je dan pred odigravanje utakmice od strane Uprave FK Sloboda javljeno da reciprocitet oko prodaje ulaznica za gostujuće navijače, odnosno besplatan ulaz na utakmicu, dogovoren u prošloj polusezoni, više ne vrijedi. Naime, službenim dopisom nam je javljeno da će besplatan ulaz na utakmicu imati samo 100 navijača iako je prvobitni dogovor bio da će svi navijači Čelika na Tušnju, u neovisno kojem broju došli, imati besplatan ulaz.

Sve i jedan navijač Čelika na jučerašnjoj utakmici je platio svoju ulaznicu za prisustvovanje 50% utakmice, a prihod koji se skupio od “100 besplatnih” ulaznica, Robijaši su donirali klubu za kazne koje su napravili u prvom dijelu polusezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Još jednom podvlačimo da je isključivi krivac za sva ružna dešavanja na jučerašnjoj utakmici organizator iste, te se iskreno nadamo da će nadležne komisije Fudbalskog saveza Federacije BiH ekspresno kazniti istog za kršenje samih Propozicija takmičenja", stoji u saopštenju NK Čelik.

Jasno je da sada svi očekuju i odgovor iz FK Sloboda nakon što su se oglasili iz zeničkog tima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Oba kluba su sramota za svoje gradove. Zbog primitivnog ponašanja navijača, policije i samih predstavnika klubova, oba kluba nemaju nikakve rezultate. Krivicu prebacuju na druge a zbog svog malograđanskog ponašanja i jesu na margini.
1 4
Brotherze
ne zovu se dzaba fukare, a evo i klub im je isti
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi