Stigli rezultati testova: Povreda Arauja zadala velike probleme Xaviju

Poznato koliko ga neće biti na terenu

Stigli rezultati testova: Povreda Arauja zadala velike probleme Xaviju

Esmer Oštraković

Reprezentativna pauza većinom predstavlja velike strahove za sve veće klubove na svijetu zbog povreda njihovih najbitnijih igrača.

Često se desi da klubovi nakon reprezentativne pauze na duži period ostanu bez svojih bitnijih nogometaša, a razlozi naravno budu povrede.

Upravo toga su se pribojavali u Barceloni nakon što su neki njihovi igrači zamjenjeni u toku utakmica zbog udaraca koje su zadobili.

Ipak, crne misli su se ostvarile, te je potvrđeno da je Araujo teže povrijeđen i da će morati pauzirati, a Xavi na njega neće moći računati prije početka Svjetskog prvenstva.

On je u prvom minutu prijateljske utakmice protiv Irana zadobio povredu mišića, te se momentalno vratio u Barcelonu na preglede.

Govorilo se da bi mogao biti spreman za utakmicu protiv Real Madrida koja se igra sredinom oktobra, ali današnji testovi potvrdili su da od toga nema ništa.

Očekuje se da će pauzirati dva mjeseca, što znači da će tek poslije Svjetskog prvenstva zaigrati za svoj klub.

Ovo je veliki udarac za Barcelonu jer se na reprezentativnoj pauzi povrijedio i Kounde, a upravo njih dvojica su najbolji odbrambeni igrači u Barceloni u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

A kada pogledate spisak utakmica koje će propustiti Araujo, posebno ako ste navijač Barcelone, onda to ne izgleda nimalo lijepo.

Naime, Arauja između ostalog neće biti na dvije utakmice protiv Intera, zatim na utakmici protiv Bayerna na Nou Campu, te na ligaškim utakmicama protiv Villareala i Valencije.

Top Komentari

Dovodi Pjanica na posudbu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi