Niko ne pokazuje poštovanje prema Barceloni kao Araujo, a to je i jučer svima dokazao

Oduševio navijače

Niko ne pokazuje poštovanje prema Barceloni kao Araujo, a to je i jučer svima dokazao

Endin Čaušević

Barcelona je jučer pred svojim navijačima pobiejdila Elche sa 3:0 u meču šestog kola La Lige.

Katalonski klub opravdao je ulogu favorita u jučerašnjoj utakmici i nastavio je odličnu formu u domaćem prvenstvu jer je za Barcu ovo bila peta uzastopna pobjeda u La Ligi.

Elcheov dan bio je otežan još u 14. minuti kada je Verdu dobio direktan crveni karton i bilo je jasno da će gosti teško da sačuvaju svoju mrežu danas protiv raspoložene Barcelone.

Katalonci su na kraju slavili sa 3:0 uz dva gola Roberta Lewandowskog, a u listu strijelaca upisao se još Memphis Depay koji je zabio sjajan pogodak u 34. minuti ove utakmice.

No, u centru pažnje nakon ove utakmice našao se defanzivac domaćeg tima Ronald Araujo zbog poteza koji je oduševio navijače Barcelone.

Urugvajac je postao stub odbrane Barcelone i jedan od glavnih igrača u Xavijevom timu, a mnogi navijači katalonskog kluba smatraju da je Araujo zaslužio već sada kapitensku traku.

Oglasi

Kakvo poštovanje Araujo ima prema klubu u kojem igra pokazao je i tokom jučerapnje utakmice, a taj potez postao je hit među navijačima Barcelone.

Naime, u finišu prvog poluvremena kada je jedna lopta završila u autu Araujo je trčao za njom, a onda na iznenaženje svih je skočio. Mnogima nije bilo jasno zašto je to uradio, ali je usporeni snimak otkrio msteriju.

Araujo je iz poštovanja prema Barceloni preskočio grb ovog kluba koji je naslikan pored terena i nije htio da nagazi na njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[twitter]https://twitter.com/zjfcb_/status/1571154674568282112[/twitter]

"Svi znaju koliko cijenim i volim ovaj klub, znaju da sam najveći navijač Barçe. Dok god budem mogao izbjegavati da hodam preko klupskog grba, dok god ga budem mogao preskakati, ja ću to i raditi", rekao je Araujo nakon utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Kako sad to, kad ste juce pisali da niko ne pokazuje postovanje kao nas cupo Pjanic??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi