Muk na tribinama kada se srušio Araujo i potez Iaga Aspasa koji je oduševio fudbalski svijet

Kapiten Celte je prvi stigao u pomoć

Muk na tribinama kada se srušio Araujo i potez Iaga Aspasa koji je oduševio fudbalski svijet

E. Čaušević

Barcelona je sinoć pred svojim navijačima pobijedila Celtu Vigo sa 3:1 u meču 36. kola La Lige, a meč je nažalost obilježila povreda Ronalda Arauja.

Katalonski klub je došao do sigurne pobjede i nova tri boda koja će itekako značiti ovom timu da osigura drugu poziciju na tabeli do kraja sezone.

Barca je slavila odličnom igrom u napadu, a ponovo je briljirao Ousmane Dembele koji je upisao dvije asistencije i bio je najbolji igrač utakmice. Dva gola zabio je Aubameyang, dok je jedan postigao Depay.

Međutim, u finišu meča nastao je muk na tribinama kada je Araujo ostao da leži na terenu. Araujo i Gavi su se sudarili glavama, a deblji kraj izvukao je na kraju štoper katalonskog kluba.

Araujo je pokušao odmah nastaviti meč i igrati, ali se srušio ubrzo nakon toga. Prvi koji mu je pritrčao u pomoć bio je kapiten gostujućeg tima Iago Aspas koji je shvatio odmah da nešto nije u redu.

Aspas je okrenuo Arauja na bok jer je vidio da je izgubio svijest i odmah je pozvao pomoć. Na teren je ušla i hitna pomoć i bilo je jasno da će Araujo odmah morati put bolnice.

Također, Aspas je jedini od igrača Celte koji je bio uz štopera Barcelone sve dok ga hitna nije odvezla jer je htio da se uvjeri da je s njim sve u redu. Ovaj potez Aspasa oduševio je navijače katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako je Barcelona sinoć potvrdila on je doživio potres mozga, ali na svu sreću nije ništa ozbiljnije. Ostao je na posmatranju u bolnici nekoliko sati i pušten je kući, a Barcelona će saopštiti kada bi se Araujo ponovo trebao vratiti na teren.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Na tribinama pasnjaka Kampa uvek je muk.. jedino kad se skupi grupa gostiju pa napravi dar mar na tribini pa onda kmece gospodinu Laporti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi