Ancelotti prozvao Ardu Gulera tokom proslave, mladi Turčin se sav zacrvenio

Nije navikao na ovakve stvari

Ancelotti prozvao Ardu Gulera tokom proslave, mladi Turčin se sav zacrvenio

Edmir Škorić

Real Madrid je savladao Borussiju Dortmund (2:0) u finalu Lige prvaka i po 15. put odnio pehar u svoj muzej. Dok je na slavlju na trgu Cibeles bila rekordna posjećenost, Carlo Ancelotti uzeo je mikrofon i prozvao jednog od svojih najmlađih igrača.

Arda Guler nije igrao ove sezone u Ligi prvaka, ali je u nastupima u La Ligi pokazao da je izuzetan talent i da će u budućnosti svakako biti jedan od prvotimaca Reala.

Turčin koji ima tek 19 godina ljetos je došao iz Fenerbahčea i u prvoj sezoni u Madridu osvojio dva trofeja. Njega svi znaju kao veoma stidljivog mladića, veoma poniznog i skromnog, a da je takav pokazao je i večeras.

Naime, tokom velike proslave 15. naslova Lige prvaka u centru Madrida, Ancelotti je uzeo mikrofon i brojnim okupljenim navijačima rekao: "Predstavljam vam vrlo posebno dijete".

Onda je izvukao Gulera u prvi plan, a mladi Turčin sav stidljvi poručio kratko: "Dragi Madridisti, mi smo veliki, mi smo porodica. Hvala vam na svemu".

Oglasi

Ovim riječima Guler je izazvao ovacije brojnih navijača na trgu u Madridu.

Arda, koji ima ugovor do 2029. godine, igrat će na Euru za Tursku i od njega se u budućnosti zaista puno očekuje. Ove sezone je upisao 12 nastupa i to mu je bilo dovoljno da zabije šest golova. Na terenu je ukupno proveo 440 minuta.

Real je platio Fenerbahčeu ljetos 20 miliona eura za Gulera, a ovaj ofanzivni veznjak po dolasku u Madrid imao dvije povrede i sam njegov početak bio je jako težak. U nekom trenutku se pisalo da je sve depresivniji, da teško podnosi prilagodbu u novo okruženje, ali s vremenom su stvari postajale sve bolje i Turčin je počeo sve više da dobija šansu kod Carla Ancelottija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za njega su se interesovali neki španski klubovi i italijanski Milan, ali je konačna odluka Ancelottija i kluba bila da ostane i to se ispostavio kao jako dobar potez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
a mogo ga je i uvest u finalu zadnji 5 minuta puno bi mu značilo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi