Luka Modrić izgubio živce nakon finala: "Muka mi je više od silnih priča"
Hrvatski veznjak ne može više da sluša priče (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Hrvatu smetaju komentari

Luka Modrić izgubio živce nakon finala: "Muka mi je više od silnih priča"

Midhat Šljivak

Luka Modrić je protekle noći u Londonu podigao svoj šesti trofej Lige prvaka s Real Madridom. Neuništivi hrvatski veznjak nakon utakmice je imao šta da kaže i bio je pomalo ljut na one koji ga smatraju starim za ozbiljan fudbal.

Luka Modrić ove sezone od Carla Ancelottija nije dobijao previše prilike za igru. Istina, nastupio je u 46 utakmica, no s mnogo manjom minutažom od one koju je imao prethodnih godina.

U 39. godini života hrvatski veznjak još uvijek ima magije u nogama. Nakon što je Real Madrid pobijedio Borussiju iz Dortmunda u finalu Lige prvaka (2:0), Luka je bio poprilično ljut što se uopšte priča o njegovim godinama.

"Svi stalno pričaju 'njegove godine, njegove godine, njegove godine'. Stvarno mi je više muka od toga. Još uvijek igram na vrhunskom nivou", poručio je Luka Modrić.

I zaista je tako. Modrić je u svakoj utakmici u kojoj je igrao imao šta pokazati na terenu i da se ne zna za njegove godine, rijetko bi ko uopšte mogao primijetiti da je poprilično stariji u odnosu na kolege s terena.

Njegove vrhunske partije bit će nagrađene novim ugovorom. Predsjednik Kraljeva Florentino Perez objavio je kako Luka vjerovatno ostaje i naredne sezone.

Oglasi

"Mislim da Luka ostaje s nama. Vjerujem da će biti tu još jednu sezonu", istakao je Perez.

Legenda hrvatskog fudbala će obaviti još jedan sastanak s prvim čovjekom kluba i nakon toga bi trebalo biti zvanično saopšteno kako Modrić ostaje i naredne sezone. Vjerovatno ga čeka ista sudbina s minutažom kao i ove, no on je odlučan okončati karijeru u Madridu.

I prije same utakmice u Londonu Modrić je imao jednu poprilično neskromnu izjavu kojom je iskazao želju za ostankom.

"Istina je da sam ove sezone igrao mnogo manje nego ranijih godina. Ipak, za mene je Real iznad bilo kojeg igrača. Trenirao sam dobro, ponašao se dobro i bio primjer svojim saigračima. Uvijek sam igrao dobro kada su me trebali", rekao je Modrić.

Oglasi

Pokušavali su brojni klubovi nagovoriti Modrića da dođe kod njih. Dinamo je čak imao veliku kampanju, no očigledno je najveći hrvatski fudbaler svih vremena već prelomio i da ostaje u Realu i naredne sezone.

Gotovo je nemoguće da se išta može promijeniti u narednim danima. Novac mu više nije bitan, igra samo iz ljubavi, a imat će i ulogu mentora brojnim mladim igračima, koji definitivno od njega imaju šta naučiti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Interesantno je svakako napomenuti da je Luki trofej Lige prvaka 26. s Real Madridom i postao je čovjek s najviše osvojenih trofeja u historiji kluba.

Bez dileme je Modrić apsolutna ikona kluba za kojeg je odigrao 534 utakmice uz učinak od 39 pogodaka i 86 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi