Djed na veliki dan otkrio previše o pozivu Luke Modrića, unuk spašavao sve pred ostatkom svijeta

Zanimljiva situacija

Djed na veliki dan otkrio previše o pozivu Luke Modrića, unuk spašavao sve pred ostatkom svijeta

Midhat Šljivak

Turski fudbaler Arda Guler postao je danas novi igrač Real Madrida. Talentovani 18-godišnjak potpisao je ugovor na šest godina i na njega se u novoj sezoni ozbiljno računa u ofanzivnom dijelu igre. Njegov djed je za turske medije izjavio da je Ardi Luka Modrić obećao dres s brojem 10 po njegovom odlasku iz kluba, no mladi fudbaler je dao drugačije objašnjenje.

Arda Guler je sa 18 godina stavio potpis na najveći ugovor karijere. Došao je u Real Madrid s kojim je potpisao saradnju na šest godina.

Kraljevi će odmah baciti u vatru ovog tinejdžera koji je spreman na izazove, a prethodnih dana se pojavila i priča kako mu je Luka Modrić obećao dres s brojem 10 nakon što ode u penziju na kraju ove sezone.

Ovu priču je danas za turske medije potvrdio djed 18-godišnjeg veznjaka, no Arda tvrdi da to baš i nije tako.

"Modrić je pozvao Ardu i rekao mu je: 'Ja odlazim u penziju za godinu dana i 'desetka' će biti tvoja", objasnio je djed nove zvijezde Real Madrida, ali Arda kao da je morao ove riječi da demantuje, pa je kratko na press konferenciji rekao:

Oglasi

"Luka Modrić i broj 10? Ne, nije mi ništa rekao", poručio je mladi fudbaler i dodao je:

"Za mene je Luka Modrić najbolji na svijetu. Jedva čekam da igram s njim. Vjerujem da ću mnogo naučiti od njega", poruka je mladog fudbalera.

Djed je također dodao neke veoma zanimljive stvari: "Real Madrid mu je obećao da će odmah igrati za razliku od Barcelone koja ga je htjela ostaviti na posudbi u Fenerbahčeu još jednu sezonu. Zbog toga je izabrao Real".

Real je za usluge ovog fudbalera ekipi Fenerbahčea isplatio 20 miliona eura, a od narednog transfera istanbulski velikan će dobiti 20 posto od prodaje.

Također, porodica Guler je dobila popriličnu cifru za potpis i navodno je otac mladog fudbalera bogatiji za čak 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Arda Guler je u dresu Fenerbahčea odigrao 51 utakmicu i ostvario je učinak od devet pogodaka i 11 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti