Otac Arde Gulera više neće moći ući na Fenerov stadion jer je klub saznao kakvu prevaru je izveo

Sve zbog novca

Otac Arde Gulera više neće moći ući na Fenerov stadion jer je klub saznao kakvu prevaru je izveo

Endin Čaušević

Turski reprezentativac Arda Guler prošle sedmice predstavljen je zvanično kao novo pojačanje Real Madrida u koji je stigao iz Fenerbahčea. Međutim, pojavile su se kontroverze oko Gulerovog transfera, a na udaru kritika je njegov otac koji je dobio ogroman bonus i navodno je čak nadmudrio i čelnike Fenera kojima se to uopšte nije svidjelo.

Arda Guler je s kraljevskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2029. godine, a mladi Turčin važi za jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi.

No, njegov transfer očito nije mogao bez kontroverzi. Guler je prvobitno trebao da potpiše za Barcelonu s kojom je sve već bilo dogovoreno, no kada se u priču uključio Real Madrid došlo je do preokreta.

Madriđani su platili čak veće obeštećenje nego što je iznosila Gulerova otkupna klauzula, a ogroman bonus uzeo je i otac mladog veznjaka, Umit, koji je inače i njegov menadžer.

Otac Arde Gulera je za transfer sina u Real Madrid dobio bonus od čak 15 miliona eura što mu Barcelona nije htjela isplatiti. Međutim, Gulerov otac se našao na meti kritika javnosti u Turskoj jer se saznalo kako je nasamario Fenerbahče, ali i Barcelonu.

Oglasi

On je dogovorio sve s Barcelonom prije dvije sedmice, te je i Fener pristao na otkupnu klauzulu koja je iznosila 18 miliona eura, no turski velikan bi imao i dodatne bonuse kao i ogroman procenat zarade od idućeg transfera.

Međutim, sve to palo je u vodu ponudom Reala koji je doduše platio više novca Feneru, no u dogovoru nema baš toliko dodatnog bonusa kao ni toliko velikog procenta od idućeg transfera.

Turski mediji pišu da čelnici Fenerbahčea uopšte nisu znali kakav bonus je dobio Gulerov otac, a kada je transfer završen shvatili su kako je on nadmudrio Fener i Barcu.

Dogovorio je planski sve s Barcelonom kako bi od Reala tražio bolje uslove, ali i bonus od 15 miliona eura i na kraju će Guler i njegov otac dobiti više novca nego Fener što je čelnicima turskog kluba neprihvatljivo.

Ukupno će Guler i njegov otac inkasirati 23 miliona eura jer pored bonusa "menadžeru" od 15 miliona eura i ovaj 18-godišnjak je dobio osam miliona eura bonusa što je izabrao da potpiše za Real Madrid kojeg će ovaj transfer sa svim silnim bonusima na kraju koštati oko 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom kakvi rivali su Real i Barca nije ni čudo što je Florentino Perez nasjeo na priču Gulerovog oca i "ukrao" je ovog dragulja Kataloncima ispred nosa.

Čak se piše da su čelnici Fenerbahčea toliko bijesni na oca mladog igrača da razmišljaju o tome da mu zabrane ulazak na njihov stadion jer je čini se "izbio" Feneru nekoliko miliona eura iz džepa kako bi on na kraju zaradio pravo bogatstvo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Ovo nije novinarstvo. Ovo je krkanluk. Sve i jedna rečenica je izmišljena bez ikakvog dokaza.
4 0
Joe17
Hahahah hhahaha hahahahahaha tipicno ss.ba, ne mogu da prihvate da je REAL miljama ispred male barce, koja kupuje istrosene igrace... ???
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi