Arda Guler iskazao bijes zbog Ancelottijeve odluke, sada će daleko od Madrida razmisliti o svemu

Odlazi na posudbu

Arda Guler iskazao bijes zbog Ancelottijeve odluke, sada će daleko od Madrida razmisliti o svemu

Edmir Škorić

Carlo Ancelotti trener je koji ne dozvoljava mladim fudbalerima da mu pred očima "provode silu", a jedan takav potez bi svakako mogao koštati Ardu Gulera.

Mlada turska zvijezda ljetos je stigla u Madrid kao pojačanje iz Fenerbahčea za 20 miliona eura, no imao je čak tri povrede i tek nedavno je prvi put zaigrao u bijelom dresu. Zaigrao je prvo u Kupu kralja protiv niželigaša Arandine. Tada je na terenu proveo 59 minuta i vjerovao je i sam da je to njegov zlatni početak u Španiji.

Potom ga je Ancelotti ubacio u produžecima polufinala Superkupa Španije protiv Atletico Madrida, a onda bez minute u naredna tri meča. Presjedio je duel s Barcelonom u finalu Superkupa, zatim sa Mallorcom i na kraju s Almerijom.

U ovom posljednjem meču bilo je 3:2, Real je nakon preokreta slavio iako je gubio 2:0, a Turčin ostao sjediti na klupi, mada ga je Ancelotti u jednom trenutku digao i poslao na zagrijavanje.

Kada je shvatio da neće ući, Arda Guler je ljutito reagovao, a sve to je snimljeno i obavljeno na društvenim mrežama.

Oglasi

Ancelotti je leđima bio okrenut i nije vidio Gulerov potez, no video koji se pojavio na društvenim mrežama sigurno neće pomoći mladom Turčinu.

Posljednje informacije iz Španije govore da je Arda Guler igrač u kojeg Ancelotti nema puno povjerenja i na kojeg ne računa do kraja sezone, pa je odlučeno da ode na posudbu.

Ancelotti je trener s fiksnim idejama koji ne voli improvizirati s igračima u koje nema povjerenja, osim kada nema drugog izbora. Guler će morati pričekati još prilike, ali će teško moći bez igre uhvatiti ritam i pokazati svoju najbolju verziju, a s Italijanom mu neće biti lako.

Stoga, za očekivati je da Arda Guler u narednim danima dobije ponude i da ga Real pošalje na posudbu do ljeta, nakon čega bi se vratio i ponovo dobio šansu da se dokaže u najvećem klubu na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Turčin rođen u Ankari ima samo 18 godina i sa njim ne treba žuriti, ali jasno je da tako mlad fudbaler sa puno talenta ne želi sjediti na klupi i možda je najbolje za sve da jedno vrijeme provede izvan Madrida.

U tom periodu će sigurno razmišljati o svemu, pa i o tome kako treba da se ponaša u situacijama kada mu ne pašu odluke trenera, jer veliki treneri poput Ancelottija, koji su trenirali na stotine velikih majstora, neće sigurno dopustiti da im jedan 18-godišnjak pred cijelim svijetom narušava imidž i ruši autoritet.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Može pomoć- koji je to iskaz bijesa? Kako je to skandalozno reagovao Turčin?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi