Pojavio se 18 godina star snimak na kojem briljira Luka Modrić - Jedno se već tada moglo naslutiti!
Luka Modrić od starta je pokazivao veliki talenat.

Imao je ono nešto

Pojavio se 18 godina star snimak na kojem briljira Luka Modrić - Jedno se već tada moglo naslutiti!

Eldar Ganibegović

Nema sumnje da je Luka Modrić jedan od najboljih veznjaka svijeta svih vremena. Fudbalske početke bilježio je i na bh. terenima, a sada se pojavio 18 godina star snimak na kojem se vidi kako je i tada bio jako dominantan.

Luka Modrić ulazi u jesen karijere. Hrvatski veznjak je bez obzira na to i dalje jedan od bitnijih fudbalera Real Madrida koji je nedavno osvojio španski Superkup.

U zenitu svoje karijere omaleni Modrić bio je najbolji veznjak svijeta. Naročito se to odnosi na 2018. godinu kada je osvojio i Zlatnu loptu, te prekinuo dominaciju Messija i Ronalda.

Iste godine je Luka Modrić vodio Real Madrid do trofeja u Ligi prvaka. Također, s Hrvatskom je osvojio drugo mjesto na Mundijalu u Rusiji i proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva.

Luka Modrić kao igrač GNK Dinamoi na parketu mnogo obećavao

Ovih dana internetom odnosno društvenim mrežama širi se snimak star 18 godina. Nastao je 2006. godine, a na njemu se vidi Luka Modrić kako igra futsal.

Još tada jedno se moglo naslutiti - da će ovaj Hrvat biti izvrstan fudbaler. To se na kraju i pokazalo tako. 

Oglasi

Tada je Luka Modrić bio član GNK Dinamo Zagreb nakon što se vratio iz Intera (Zaprešić) s posudbe. Prethodno je bio posuđivan i HŠK Zrinjski. 

Poznato je da mnogi fudbaleri vole da igraju i fudbal u dvorani. Izuzetak nije ni Luka Modrić kojem je to sjajno išlo, što možete i pogledati na ovom videu.

🎥 Flashback to 2006: Luka Modric tearing up the Futsal court in Zagreb at the Kutija Šibica tournament! ⚽️🔥 What a...

Posted by Futsal Focus on Sunday, January 21, 2024

Dvije godine kasnije, u ljeto 2008. godine, Luka Modrić odlazi u Tottenham za 22 i po miliona eura. Tamo se zadržao četiri godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlazi 2012. godine u Real Madrid. Los Blancosi su ga platili 35 miliona eura i sve ostalo je historija. Dovoljno je reći da je s Realom osvojio čak pet titula Lige prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi