Nacho definitivno odlazi iz Reala: Ljut zbog Ancelottija, ali izborom novog kluba sve je iznenadio

Ima ponude Leverkusena i Intera, no želi u MLS

Nacho definitivno odlazi iz Reala: Ljut zbog Ancelottija, ali izborom novog kluba sve je iznenadio

Endin Čaušević

Nacho Fernandez napustit će Real Madrid na kraju ove sezone jer neće potpisati novi ugovor. Iako ima ponude Bayer Leverkusena i Intera iskusni španski defanzivac sve je iznenadio izborom novog kluba.

Nacho je prethodnih sezona bio poprilično standardan u ekipi Carla Ancelottija koji ga je koristio na skoro svim pozicijama u defanzivi.

I u dosadašnjem dijelu sezone ovaj 34-godišnjak je odigrao čak 38 utakmica, te su se mnogi iznenadili kada su se pojavile špekulacije da će Nacho na kraju sezone napustiti Real Madrid jer neće dobiti produženje saradnje.

On se prvo povezivao s prelaskom u Inter koji je itekako zainteresovan za njegove usluge, a u borbu za potpis ovog defanzivca uključio se navodno i Bayer Leverkusen.

Nacho se nadao da bi se u Realu mogli predomisliti oko novog ugovora, ali čini se da povratka nema. On je igrao od prve minute prije nekoliko dana protiv Bayerna, no bio je razočaran kada ga je Ancelotti u drugom poluvremenu odlučio izvesti iz igre.

Ugledna Marca piše da je Nachu to teško palo jer je igrao dobru utakmicu, a navodno u tom trenutku je shvatio da je došlo vrijeme da po prvi put u karijeru napusti kraljevski klub.

Oglasi

Međutim, ono što je iznenađujuće jeste informacija da on ponude iz Leverkusena i Intera uopšte neće razmatrati i kako stvari stoje karijeru će nastaviti van Evrope.

Marca večeras piše da je Nacho donio odluku da karijeru nastavi u američkom MLS-u jer je dobio mnogo bolju finansijsku ponudu, ali i želi da se okuša u ligi koja je u posljednje vrijeme sve popularnija među fudbalerima.

Nacho je navodno već sve navodno dogovorio s jednim klubom iz Amerike i kako stvari u pitanju je Inter iz Miamija.

David Beckham je i prošlog ljeta pokušao dovesti Nacha u Inter, ali je on tada u posljednjem trenutku dobio ponudu od Reala za produženje ugovora i ostao je u Madridu.

No, čini se da nakon onog što se desilo u Minhenu kada je jasno pokazao Ancelottiju koliko je nezadovoljan zbog toga što ga je izveo iz igre sada od preokreta neće biti ništa, te novi ugovor uopšte neće ni biti ponuđen Špancu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Intera iz Miamija ozbiljnu bitku za Nacha vodio je i milanski Inter i prošlog ljeta, ali i sada, no čini se da od odlaska na Giuseppe Meazzu neće biti ništa. Nacho će sigurno put MLS-a, a da li će njegova destinacija biti Miami ili neki drugi grad ostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije