Turčin u hitnoj operaciji iz Madrida otišao u Premier ligu - Ardi Guleru je to teško palo

Tako je to u fudbalu

Turčin u hitnoj operaciji iz Madrida otišao u Premier ligu - Ardi Guleru je to teško palo

Edmir Škorić

Arda Guler je ljetos u Real Madrid došao za oko 20 miliona eura iz Fenerbahčea, ali uvodni mjeseci su bili haotični zbog čak tri povrede koje je zadobio, da bi tek početkom 2024. godine debitovao za svoj novi klub.

Turski reprezentativac smatra se jednim od najvećih svjetskih talenata, a to je uostalom jasno i zbog same činjenice da ga je kupio Real za 20 miliona eura iako ima tek 18 godina. U Madridu se nadaju da će se na njemu zasnivati budućni uspjeh ekipe, ali Arda još mora da sazrije kao fudbaler i kao osoba.

Arda je bio starter u Kupu protiv niželigaša Aranadina, onda je dobio malo prostora za igru u Superkupu Španije proti Atletica i Las Palmasa, ali općenito Carlo Ancelotti smatra da je potrebno malo vremena i da s njim svi moraju da budu strpljivi.

"Znam da on želi da igra, da cijela Turska želi da on igra, ali moramo biti strpljivi. Arda Guler je sasvim mlad igrač i tek treba da se razvije", poručuje Italijan.

Zbog toga što ne igra dovoljno, činilo se da bi mogao otići na posudbu ove zime. Ipak, danas se zatvara prelazni rok u Španiji i u većinih jačih evropskih liga, a Guler je ostao u Madridu, što znači da ga ipak Ancelotti barem malo ima u planovima za ostatak sezone.

Oglasi

Arda Guler je izbjegao transfer, ostaje u Madridu, ali Madrid je napustila osoba koja mu je puno pomogla kada je tek došao iz Turske. Radi se o njegovom sunarodnjaku Enesu Unalu, koji je napustio Madrid i dres Getafea mijenja dresom Bournemoutha.

Bio je važna osoba u Ardinoj adaptaciji, ali sada se dobri prijatelji moraju rastati. Unalu ostaje dobra prilika da se pokaže u engleskoj Premier ligi. S 26 godina fudbaler rođen u Bursi vjeruje da može još da napreduje. Prethodno je već igrao u Engleskoj za Manchester City, no Englezi su ga tada konstantno slali na posudbe.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Bursasporu je počeo karijeru, bio još u Genku, NAC Bredi, Twenteu, Villarrealu, Levanteu, a od ljeta 2020. godine u Getafeu. Ove sezone je odigrao pet utakmica i upisao dvije asistencije. Tek se krajem godine oporavio i vratio na terene, prethodno je propustio prvih 17 kola La Lige zbog teške povrede ligamenata.

Unal je član turske reprezentacije, baš kao i Arda Guler, pa će se ubrzo sresti na reprezentativnom okupljanju pred prijateljske utakmice, a za očekivati je da ih obojicu gledamo i na Euru.

Top Komentari

Culer
Hahahaha. Kako glupa pretpostavka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti