Arda Turan dobio kaznu za pamćenje

Primjer za sve

Arda Turan dobio kaznu za pamćenje

Midhat Šljivak

Turski reprezentativac Arda Turan dobio je žestoku kaznu nakon incidenta kojeg je napravio u meču Bašakšehira i Sivasspora (1:1).

Arda je u sudijskoj nadoknadi riješio da se obračuna sa pomoćnim sudijom koji je signalizirao prekršaj u napadu. Nakon žestokih protesta, odgurnuo je pomoćnog arbitra, pa je zaradio direktan crveni karton.

Danas ga je stigla kazna za ovaj incident. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Turske donijela je odluku o kazni i Arda će propustiti narednih 16 utakmica, što je jedna od najvećih kazni koje su ikad izrečene za crveni karton.

Također, pored suspenzije, na račun Fudbalskog saveza moraće uplatiti kaznu od 8.000 eura.

Bašakšehir tako neće moći da računa na najveću zvijezdu u odlučujućim utakmicama u borbi za titulu prvaka, a Arda će propustiti i veći dio naredne sezone.

Napravio je neviđenu glupost koja ga je žestoko koštala.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi