Život pregazio veliku zvijezdu: Izgubio kontrolu nad stomkom, brada osijedila, na terenu se bruka

Vratio se nakon dva mjeseca

Život pregazio veliku zvijezdu: Izgubio kontrolu nad stomkom, brada osijedila, na terenu se bruka

Admin Čaušević

Manjak discipline i neprofesionalni način života učine da neki fudbaleri izgube kontrolu nad svojim tijelom. 

Svojevremeno je bio jedan od najvećih talenata na svijetu, prije desetak godina najveći klubovi svijeta su se otimali za njegov potpis, a sada ga je "život pregazio".

Možda je to i pravi termin za Ardu Turana, nekadašnjeg najboljeg turskog igrača te bivšu zvijezdu Atletico Madrida i Barcelone.

Turan koji igra za Galatasarya je u nedjelju nastupio u istanbulskom derbiju. U porazu od Fenerbachea dobio je nekoliko minuta uza igru.

Ovaj 35-godišnjak se vratio poslije dvomjesečne pauze zbog povrede, ali u međuvremenu je čini se još više izgubio kontrolu nad stomakom.

Oglasi

Turan je u januaru privukao na sebe pažnju zbog viška kilograma, a nova pauza je učinili situaciju još težom za njega.

Čak mu je i brada osijedila pa za mnoge čovjek kojeg je Barcelona 2015. godine platila 34 miliona sada izgleda neprepoznatljivo.

Pauza od neigranja je učinila i da se za ono malo koliko je proveo na terenu uspije obrukati te je sasvim jasno da je daleko od igrača kakav je nekad bio.

Nekada odlični ofanzivac se u Galatasaray vratio 2020. godine. U januaru se emotivnom objavom opravdao za svoj izgled.

"Povrijedio sam se dok sam pokušao da zaustavim protivnika, bila je to povreda od koje treba vremena za oporavak. Bilo je dana kad sam imao problema da stojim na nogama, uopšte nisam mogao ni trčati", napisao je Turan u januaru.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Međutim, bez obzira na sve to mnogi su jedva dočekali da ga kritikuju te na neki način i ismijavaju. Posebno se to odnosi na navijače Fenerbahcea.

Oglasi