Tužan kraj za Ardu u Galati: Svi su čekali da igra protiv Barcelone, a on je dobio šamar od kluba

Kraj sezone za njega

Tužan kraj za Ardu u Galati: Svi su čekali da igra protiv Barcelone, a on je dobio šamar od kluba

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone u osmini finala Evropske lige igraju protiv Galatasarayja.

Barcelona je u šesnaestini finala uspjela u dvomeču da pobijedili Napoli, a voljom žrijeba odlučeno je da će u u osmini finala ovog takmičenja snage odmjeriti protiv Galate.

Jasno je da je Barcelona veliki favorit u ovom dvomeču, ali iz turskog velikana su poručili da se neće tako lako predati, te da vjeruju da na kraju mogu napraviti senzaciju i proći dalje.

Očekivalo se da će u ovim mečevima nastupiti i Arda Turan koji je član Galate, ali je svojevremeno nosio i dres Barcelone.

Međutim, iz turskih medija su danas objavili da nema ništa od Ardinog nastupa protiv Barcelone jer je za njega sezona već završena nakon što ga je klub odlučio kazniti.

Arda Turan je odstranjen iz ekipe Galatasarayja zbog očajne fizičke spreme i za njega je ova sezona već završena.

Turski mediji pišu da to i najvjerovatnije znači da će ovaj turski fudbaler na kraju sezone završiti svoju karijeru. Najbolje partije je pružao u dresu Atletico Madrida, a potom je prešao u Barcelonu gdje se nije previše naigrao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tada je došlo do velikog pada u karijeri ovog veznjaka. Vratio se u Tursku gdje je dvije sezone igrao za Bašakšehir, a u Galatasaray se vratio na ljeto 2020. godine kao slobodan igrač.

Iskusni 35-godišnji fudbaler je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao tek devet mečeva u svim takmičenjima. Posljednji nastup imao je 6. februara protiv Alanyaspora kada je odigrao tek nekoliko minuta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti