Ronaldinho je na današnji dan prije 14 godina izveo posljednju magiju u dresu Barcelone

Kakav je to igrač bio

Ronaldinho je na današnji dan prije 14 godina izveo posljednju magiju u dresu Barcelone

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone na današnji dan prije 14 godina poraženi su u Madridu od Atletica, a ovu utakmicu obilježio je legendarni Ronaldinho.

Ronaldinho je u Barceloni igrao od ljeta 2003. godine do ljeta 2008. godine kada je prešao u Milan. Brazilac je oduševljavao fudbalski svijet svojim igrama u katalonskom klubu i postao je ljubimac navijača širom svijeta.

On je svoje najbolje dane proveo u dresu Barcelone s kojom je uspio osvojiti skoro sve što je mogao, a onda je nakon pet sezona napustio klub jer novi trener Pep Guardiola nije računao na njega.

Ronaldinho u posljednje dvije sezone u Barceloni nije briljirao toliko kao prije toga, te je već bilo jasno tada da mu fudbal nije baš u prvom planu. Najviše vremena provodio je u noćnim klubovima, a i znatno se "zapustio" kada je u pitanju kilaža.

Ipak, i pored toga Ronaldinho je jednostavno imao magiju u svojim nogama i to je s vremena na vrijeme pokazivao u svojoj posljednjoj sezoni u dresu Barcelone.

Mnogi kažu da je Ronaldinho svoju posljednju magiju u dresu Barcelone izveo u porazu od Atletico Madrida (4:2) u meču koji se igrao na današnji dan prije tačno 14 godina.

Oglasi

Tada je Barcelona povela u 29. minuti kada je Xavi centrirao s desne strane, a Ronaldinho je sa nekih desetak metara fantastično špakicama savladao Abbiatija za 1:0.

O kakvoj majstoriji se radilo najbolje pokazuje i aplazu rezervnih igrača Barcelone, a u kadru su tada bili Lionel Messi i Deco.

Ipak, slavlje Barcelone je kratko trajalo jer je Atletico uspio da dođe do preokreta i pobjede. Gol za 1:1 postigao je Aguero samo šest minuta kasnije, a potom je Maxi Rodriguez preokrenuo na 2:1 u 41. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treći gol za Atletico zabio je Diego Forlan u 61. minuti, dok je na 4:1 samo devet minuta kasnije povisio Aguero svojim drugim golom na meču. Konačnih 4:2 postavio je Samuel Eto'o nakon asistencije Gudjohnsena.

Ronaldinho je na kraju te sezone odlučio da napusti Barcelonu nakon što je Guardiola izabran za novog trenera i jasno je poručio da mu Brazilac nije potreban i da neće računati na njega.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

aladd0n
aguerro strasan igrac vec tad bio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije