Arsenal krenuo po prvo pojačanje ovog ljeta i "usput" će napraviti veliki problem Manchester Unitedu
FOTO: EPA

Sve je spremno za mercato

Arsenal krenuo po prvo pojačanje ovog ljeta i "usput" će napraviti veliki problem Manchester Unitedu

Esmer Oštraković

Kako javljaju engleski mediji Arsenal je krenuo po svoje prvo pojačanje ovog ljeta, a sve to moglo bi donijeti velike probleme Manchester Unitedu.

Nakon što su i ove sezone izgubili trku za prvo mjesto, te je Manchester City ponovo postao prvak Engleske jasno je da Topnici trebaju nova pojačanja.

Kako stoje stvari Arteta je odlučio da želi da njegovo prvo pojačanje ovog ljeta bude vezni fudbaler Evertona Amadou Onana.

Kako javljaju mediji sa Otoka Arsenal je ozbiljan i već su krenuli u ofanzivu kada je riječ o dovođenju Amadoua Onane iz Evertona.

Sve ovo bi moglo napraviti velike probleme Manchester Unitedu koji također želi dovesti igrača Evertona, ali ne Onanu nego Branthwaitea.

Oglasi

Naime, Everton za Branthwaitea traži oko 70 miliona funti kako bi ga pustili da potpiše za Manchester United, ali sve to bi se vrlo lako moglo promijeniti.

Naime, ukoliko Arsenal dovede Onanu to bi značilo da Everton ne mora prodati Branthwaitea u Manchester United, te da ga mogu zadržati.

Evertonu je potrebna prodaja jednog igrača prije juna zbog pozicije u kojoj se nalazi kada je riječ o financijskom fair playu. Ukoliko Onana pređe u Arsenal stvari bi uveliko bile bolje za Everton.

Sam Onana je priznao da teži ka odlasku u veći klub.

"Na prošlim turnirima vidjeli ste igrače kako se dokazuju i odlaze u veće klubove. To je ono čemu težim.

Osjetim da se mogu pokazati Evropi u najboljem svjetlu i mislim da mi to može donijeti sjajan transfer", rekao je Onana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sanjam o tome da za tri godine igram u nekom od najvećih klubova na svijetu, a također želim sa Belgijom biti i na Svjetskkom prvenstvu 2026. godine.

Naravno biti ću profesionalac. Pod ugovorom sam sa Evertonom i moje je da igram, a drugi ljudi će raditi svoje tvari", rekao je Onana.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi