Manchester United dogovorio jedno veliko pojačanje, a Ten Hag odmah "nanišanio" dva nova igrača
FOTO: EPA

Ne miruju u klubu sa Old Trafforda

Manchester United dogovorio jedno veliko pojačanje, a Ten Hag odmah "nanišanio" dva nova igrača

Esmer Oštraković

Sve je spremno za upravu Manchester Uniteda da krene po nova dva pojačanja nakon što su dogovorili sve lične uslove sa Jarradom Branthwaiteom, tvrde engleski mediji.

Ovo bi trebalo biti veoma zanimljivo ljeto za navijače Manchester Uniteda u kojem bi mogli vidjeti ogromne promjene u igračkom kadru ekipe za koju navijaju.

Kako prenose novinari Telegrapha Manchester United je dogovorio lične uslove sa Branthwaiteom i sada pregovaraju sa Evertonom oko konačne cijene kako bi zaključili ovaj transfer.

Mladi Branthwaite koji ima 21 godinu prošle sezone bio je fenomenalan u dresu Evertona, te je privukao interes nekoliko klubova, ali očito je najveći onaj od Manchester Uniteda.

Iz Evertona traži 70 miliona funti za svog igrača, a to je nešto više od onoga koliko su u Manchester Unitedu procijenili da ovaj mladi fudbaler vrijedi.

Oglasi

On je bio primarna meta u ovom prijelaznom roku i to je posebno podvučeno kada je postalo jasno da će Raphael Varane postati bivši igrač u Manchester Unitedu.

Lako bi se moglo dogoditi da Branthwaite ne bude jedini novi defanzivni igrač koji će ovog ljeta doći u Manchester United.

Navodno je sve spremno da Harry Maguire ili Victor Lindelof napuste klub, a Manchester United će nakon toga krenuti u borbu za potpis Lenyja Yore, koji se već povezivao sa ovim klubom.

Sjajni igrač Lillea je privukao veliki interes, a osim Manchester Uniteda žele ga i Liverpool, Real Madrid, te Paris Saint-Germain.

Veliki interes Mancheser United je pokazao i za napadača Joshuu Zizkzeea koji bi u klub trebao stići kao direktna "zamjena" za Martiala koji je u posljednje vrijeme igrao loše, te je na kraju napustio klub.

Oglasi

Rasmus Hojlund je trenutno jedini napadač, a kako stvari stoje konkurencija bi mu mogao vrlo lako postati trenutni igrač Bologne.

Manchester United je jedan od klubova koji opasno razmišlja da aktivira njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi 33.8 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim tima iz Engleske za igrača koji je u protekloj sezoni postigao 11 golova interesuju se i Milan, te Juventus.

Početni kapital Manchester Uniteda za ovaj prijelazni rok je 50 miliona funti, ali naravno na to će biti dodan i sav novac koji zarade od prodaje igrača.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi