Australcima se neće baš svidjeti ono što je rekao Messi nakon utakmice

Kaže da su Argentinci dominirali

Australcima se neće baš svidjeti ono što je rekao Messi nakon utakmice

Endin Čaušević

Argentina je večeras pobijedila Australiju sa 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, a junak Gaučosa je i ovaj put bio Lionel Messi koji je odigrao spektakularnu utakmicu.

Argentici su uspjeli da opravdaju ulogu favorita u večerašnjoj utakmici i pobijede Australiju sa 2:1 iako su strahovali u posljednjim sekundama utakmice kada su Australci imali zicer za poravnanje rezultata i produžetke.

Junak večerašnje pobjede Argentine je već tradicionalno Lionel Messi koji je odigrao fantastičnu utakmicu.

Messi je u 35. minuti uspio da zabije sjajan pogodak za 1:0, a u drugom poluvremenu je "letio" po terenu i kreirao je nekoliko velikih prilika za Lautara Martineza koji se obrukao svojim promašajima.

To je žestoko moglo koštati Argentinu u posljednjim sekundama kada je Australija imala zicer preko Garanga Koula, ali je Emiliano Martinez to nevjerovatnom odbranom zaustavio i spasio Argentince.

Nakon utakmice Messi se osvrnuo kratko na večerašnju pobjedu protiv Australije i poručio je da je Argentina zasluženo u četvrtfinalu jer Australci nisu ništa posebno uradili osim te šanse u zadnjim sekundama.

Oglasi

"Odlično smo kontrolisali utakmicu. Osim te šanse i odbrane Martineza na kraju oni nam uopšte nisu ni zaprijetili. Ovo je bila borbena i fizički zahtjevna utakmica. Veoma sam sretan zbog pobjede i novog koraka kojeg smo napravili", rekao je Messi nakon utakmice što se sigurno Australcima neće svidjeti.

Kapiten reprezentacije Argentine na kraju je zasluženo dobio i titulu najboljeg igrača večerašnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za Messija ovo je bio treći gol na Mundijalu u Kataru, a ukupno deveti u karijeri na ovom velikom takmičenju.

Također, treba istaći da je Messi večeras protiv Australije upisao svoj 1000. nastup u karijeri, ali i da je tek večeras zabio svoj prvi gol u karijeri kada je u pitanju nokaut faza Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Ponovo poklonjen motm kepecu..
0 4
zure28
3 gola 1 asistencija, ko zna koliko kreiranih šansi, driblinga.. 3x igrač utakmice.. Sa 35 god.,a neki ljudi ga i dalje pljuju.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi