Šou Lionela Messija protiv Bolivije

Argentina pobijedila 4:1

Šou Lionela Messija protiv Bolivije

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine sinoć je u petom kolu grupne faze Copa Americe pobijedila Boliviju sa 4:1.

Argentinci su nastavili s odličnim igrama u grupnoj fazi i došli su do treće pobjede, te su na prvom mjestu s kojeg idu u nokaut fazu.

Sinoćnji meč obilježio je Lionel Messi koji je odigrao zaista sjajnu utakmicu i pokazao koliko želi konačno da osvoji trofej s reprezentacijom. Messi je blistao na terenu, te je uspio da zabije dva gola i upiše jednu asistenciju.

Argentina je do prednosti stigla već u šestoj minuti kada je Messi upislio Gomeza koji pogađa za 1:0.

U 33. minuti sudija je svirao penal za Gaučose, a odgovornost je preuzeo Messi i bez problema je uspio da udvostruči prednost svoje reprezentacije.

Messi je u centru pažnje bio i devet minuta kasnije. Sergio Aguero je poslao sjajnu dugu loptu za Messija koji lobuje golmana selekcije Bolivije i bilo je to već 3:0 za Argentinu.

Bolivija je u 60. minuti uspjela da smanji prednosti kada je Saavedra pogodio za 3:1 na asistenciju Justiniana.

Međutim, samo pet minuta kasnije Argentinci su sve riješili. U centru pažnje našao se Lautaro Martinez koji je ušao u igru samo dvije minute kasnije, te je postavio konačnih 4:1.

Argentina je prva u grupi sa deset bodova, a drugi je Urugvaj koji ima tri boda manje. Paragvaj ima šest bodova, a četvrtoplasirani Čile bod manje. Bolivija je zakucana za dno tabele bez bodova.

Top Komentari

KB9
Cuj Šou protiv Bolivije???? Pa jbte nije protiv Brazila ccccc
4 0
IvanKing
Kada bude show protiv Španjolske Italije Francuske Njemačke Engleske Nizozemske itd, onda se može smatrati dobrim internacionalnim igračem a ne show protiv Bolivije koja je na levelu Luxembourga realno Copa Američke za dvije klase slabija od Europskog prvenstva.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi