Šok za Argentinu dva sata pred meč: Četvorica igrača moraju što prije napustiti Brazil!

Dali lažne informacije oko COVID protokola

Šok za Argentinu dva sata pred meč: Četvorica igrača moraju što prije napustiti Brazil!

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine večeras u gostima igra veliki derbi protiv Brazila u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Brazil i Argentina imaju jedan od najvećih rivaliteta što se tiče reprezentativnog fudbala i zbog toga mnogi očekuju odličnu utakmicu večeras u Recifeu.

Meč između starih rivala igra se od 21 sat, a samo dva sata pred početak utakmice desio se veliki skandal u taboru Argentine.

Naime, Argentinci su objavili da Lionel Scaloni večeras ne može računati na Emiliana Martineza, Cristiana Romera, Giovannija Lo Celsa i Emiliana Buendiju i da je njima naređeno da što prije napuste Brazil.

Scaloni je dobio šokantne vijesti pred sami početak meča, a sve zbog činjenice da ovi igrači nisu dali istinite informacije kada su ulazili u Brazil što se tiče COVID protokola.

U Brazilu je na snazi odluka da osobe koje su boravile u Engleskoj u prethodnih nekoliko sedmica moraju u obavezan karantin, a to važi i za fudbalere.

Oglasi

Martinez, Romero, Lo Celso i Buendia igraju u Premiershipu i dali su lažne informacije na ulasku u Brazil jer nisu rekli da su u prethodnih mjesec dana boravili u Engleskoj.

Samo dva sata pred početak utakmice brazilske vlasti obavijestili su Argentince da ovi igrači što prije moraju da napuste zemlju i da ne mogu igrati večeras protiv selekcije Brazila.

Trojica od njih četvorice su večeras trebali biti u početnom sastavu i jasno je kakav udarac je to za Argentinu.

Ipak, Argentinci ne odustaju i pokušavaju na sve načine da omoguće svojim igračima da budu u sastavu za večerašnju utakmicu, ali vremena je sve manje i manje.

Top Komentari

Mowzilla
Evo ih kao Vicin savez...
5 1
Ecosport
Brazil namjestio pravila da odgovaraju njihovoj repki.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi