Dva snažna testa za Vahu i Maroko

Prijateljske utakmice

Dva snažna testa za Vahu i Maroko

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Maroka koju s klupe predvodi Vahid Halilhodžić dogovorila je dvije prijateljske utakmice.

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje se na jesen održava u Kataru, Marokanci će u septembru odigrati dvije prijateljske utakmice na području Španije.

Protivnici dolaze iz Južne Amerike. Prvo će Maroko 23. septembra u Barceloni odigrati susret s Čileom, dok je četiri dana kasnije u Sevilli zakazan meč protiv Paragvaja.

Potvrdio je to i Fudbalski savez Maroka.

Što se tiče prijateljskih utakmica, Maroko se nije dobro proveo u posljednjoj odigranoj drugog juna, kada su ih SAD počistile s 3:0.

Ipak, u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, Marokanci su bili stopostotni u junu. S 2:1 savladana je Južna Afrika, a s 2:0 Liberija.

Što se tiče samog Svjetskog prvenstva, Maroko je smješten u grupu F zajedno s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Prvi susret odigrat će 23. novembra na Al Bayt stadionu protiv Hrvatske, a četiri dana kasnije na programu je duel protiv Belgije na stadionu Al Thumama.

Za kraj takmičenja u grupnoj fazi na istom stadionu predstoji im duel protiv Kanade prvog decembra. 

Top Komentari

DadiG
Nisu slabe reprezentacije ali kako su jake?. Ni jedna se nije na SP plasirala a na FIFA listi su 28. i 50.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi