Francuzi htjeli da ponove finale, Argentinci ih brutalno ponizili i spustili na zemlju!
Dvije peticije u dvije zemlje čije su reprezentacije igrale finale Mundijala.

Dvije peticije

Francuzi htjeli da ponove finale, Argentinci ih brutalno ponizili i spustili na zemlju!

E. Ganibegović

Iako je finale Svjetskog prvenstva igrano prije tačno sedam dana, strasti se još uvijek ne smiruju. Organizovane su i peticije u zemljama finalista, a i tu su pobjedu odnijeli Argentinci.

Argentina je po treći put u svojoj historiji postala prvak svijeta u fudbalu nakon što je prije sedam dana savladala Francusku u finalu Svjetskog prvenstva.

Bilo je 2:2 nakon 90 i 3:3 nakon 120 minuta igre, pa su o pobjedniku odlučivali penali gdje su se bolje snašli Gaučosi i osvojili zlato. 

Iako je suđenje po mišljenju skoro cijelog svijeta bilo jako dobro na ovoj utakmici, Francuzi tu vide glavni razlog poraza.

Tako je sudac Szymon Marciniak iz Poljske i pored dva dosuđena penala za Francusku bio na meti velikih kritika, a strasti se još ne smiruju.

Naime, u Francuskoj je napravljena peticija da se ponovo finale Svjetskog prvenstva, a potpisalo ju je oko 200.000 građana.

Oglasi

U Argentini su odlučili da Francuzima odgovore peticijom i zaista nisu imali milosti, te su i u ovom "meču" odnijeli pobjedu.

Prema francuskom izdanju Le Figaro, Argentinac po imenu Valentin Gomez pokrenuo je u petak peticiju pod nazivom "Francuska, prestani da plačeš".

Južnoamerikanci su se okupili u još većem broju i do sada su prikupili skoro 300.000 potpisa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Otkada smo ih pobijedili u finalu Svjetskog prvenstva, Francuzi ne prestaju da plaču, ne mogu prihvatiti da je Argentina prvak svijeta.

Ovom peticijom želimo da Francuzi prestanu da plaču i prihvate da je Messi najbolji u historiji fudbala, a Mbappe njegov sin", napisao je autor u opisu peticije.

Top Komentari

HamzaVojvoda
@nestofino evo ti brata covece u argentini vidi kako mase s 3 prsta ko i ti krmoje
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi