Četvorica danas mogu da postanu svjetski prvaci, a da nisu kročili na teren u Kataru

Bili su dio tima

Četvorica danas mogu da postanu svjetski prvaci, a da nisu kročili na teren u Kataru

Edmir Škorić

KataruArgentina i Francuska igraju u finalu Svjetskog prvenstva 2022. u nedjelju od 16 sati na stadionu Lusail Iconic u Kataru.

Bliži nam se veliko finale u kojem ćemo saznati novog ili starog svjetskog prvaka. Ostaje da vidimo hoće li Lionel Messi najzad osvojiti Svjetsko prvenstvo s Argentinom i hoće li na taj način sebe staviti ispred svih drugih igrača i postati najbolji svih vremena.

Mnogi se nadaju trofeju svjetskog prvaka. Interesantno je međutim da postoje četvorica nogometaša, po dva s obje strane, koji danas mogu da postanu svjetski prvaci bez da su ikako nastupali na turniru u Kataru.

U oba slučaja šanse da se u finalu pojave igrači bez dosadašnje minutaže su ravne nuli.

U slučaju Argentine, golmani Geronimo Rulli i Franco Armani dva su igrača koji nisu upisali niti jednu minutu na Svjetskom prvenstvu 2022. Emiliano Martinez je početni golman i jedino neka nesreća može da ga izbaci sa gola.

Ukoliko Argentina osvoji naslov, Armani i Rulli će moći unucima da pričaju kako su jednom osvojili Svjetsko prvenstvo. Dobro, neće im sigurno pričati da nisu uopšte branili te godine...

Oglasi

Za Francusku, nogometaši u sastavu koji uopće nisu igrali su Alphonse Areola i Karim Benzema.

Areola je tek treći izbor kod Deschampsa iza Huga Llorisa i Stevea Mandande, dok je napadač Real Madrida zbog povrede otpao na početku turnira. Nalazi se na listi prijavljenih igrača, ali neće danas biti na Lusail stadionu.

Uostalom, Benzema je u sukobu sa Deschampsom i njegovim stručnim štabom, pa se postavlja pitanje hoće li više ikada zaigrati u dresu Francuske. Posljednja dva velika turnira nije igrao zbog skandala sa bivšim saigračem Mathieuom Valbuenom.

Kako su Argentina i Francuska došle do finala Svjetskog prvenstva?

Argentina je svoj put na Svjetsko prvenstvo započela iznenađujućim porazom od Saudijske Arabije, ali pobjede Meksikom i Poljskom bile su dovoljne za osvajanje grupe C.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U osmini finala Scalonijev tim je srušio Australiju, zatim je na penale izbacila Nizozemsku, a na putu do finala razbila je Hrvatsku s 3:0.

Francuska je u grupi slavila protiv Australije i Danske, ali ej s rezervnim timom izgubila od Tunisa. Onda je pobijedila Poljsku, zatim Englesku, te senzaciju Maroko u polufinalu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi