Benzema prekinuo sve kontakte sa stručnim štabom Francuske, ne želi više da igra za reprezentaciju!

Sada su stvari jasnije

Benzema prekinuo sve kontakte sa stručnim štabom Francuske, ne želi više da igra za reprezentaciju!

Edmir Škorić

Karim Benzema je doputovao u Katar, bio je spreman da igra na Svjetskom prvenstvu i smatrao se glavnom uzdanicom aktuelnog svjetskog prvaka, no onda se dogodila povreda i on se vratio u Madrid. Posljednjih dva-tri dana počelo se nagađati da će se vratiti u Katar kako bi igrao finale protiv Argentine, no čini se da postoji ozbiljan problem i da povreda nije jedini razlog što nije tamo.

Prije Svjetskog prvenstva Benzema je na društvenim mrežama objavio da će ga povreda spriječiti da nastupa na turniru te da bi želio osloboditi mjesto za ostale igrače. Odluku je trebao donijeti samo igrač, no mediji su objavili da ga selektor Didier Deschamps ne želi u Kataru.

Sada francuski L'Equipe potvrđuje ovu informaciju i dodaje da je Benzema prekinuo kontakte sa kompletnim stručnim štabom.

Proteklih dana Benzema se oporavio i čak igrao protiv Leganesa prijateljski meč u dresu Reala, a smatralo se da bi mogao da se vrati u Katar i da bude na finalu jer je ionako i dalje na listi prijavljenih igrača francuske reprezentacije.

Iako je možda i sam želio da bude dio završnice na Mundijalu, mediji u Francuskoj doznaju da to na kraju nije bio njegov izbor već da je Deschamps sa stručnim štabom želio da on bude što dalje od tima.

Prema izvoru, Benzemu su kući poslali Deschamps i doktor francuske reprezentacije. Benzema navodno nije želio zauzeti njegovo mjesto u timu, ali nije htio ni otići. Bio je uzrujan odlukom štaba te je prekinuo sve kontakte s trenerom.

Oglasi

Ako Didier Deschamps nastavi voditi reprezentaciju i nakon Svjetskog prvenstva, napadač Real Madrida možda više nikada neće zaigrati za reprezentaciju. Osim toga, stručni štab nije ni razmišljao o dovođenju napadača u finale, kako su mediji objavili.

Deschamps je pokušao izbjeći povratak osvajača Zlatne lopte na konferencijama za medije i oklijevao je dati odgovor. Izbjegavao je pitanja o Benzemi, ne želeći reći da je on itekako koristan za tim.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron također je pozvao Karima Benzemu na finalnu utakmicu, no igrač je odbio ponudu da leti predsjedničkim avionom za Katar.

Nije igrao na Euru 2016 i na SP 2018 zbog skandala vezanog za ucjenjivanje bivšeg reprezentativca Mathieua Valbuene kojem je navodno prijetio objavom njegove snimkse seksa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Benzema se vratio u reprezentaciju, izgledalo je da je sada sve u redu, a onda ponovo u Kataru afere bez kojih Francuzi očito ne mogu.

Finale Svjetskog prvenstva na programu je danas od 16 sati, a Benzema će svakako navijati za svoju zemlju bez obzira na sve. Mada, koliko "voli" Deschampsa i šta su mu sve uradili, neće biti pretjerano tužan i ako na kraju trofej ide na suprotnu stranu, u ruke Južnoamerikanaca.

Top Komentari

Auuu štete bokte,pa bolji su bez njega a Giroud izmislio loptu za nj
0 6
Drakula
NAJBOLJI IGRAC SVIJETA
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi