Sva ljepota fudblaske igre u djeliću sekunde

Stadion se u momentu zatresao

Sva ljepota fudblaske igre u djeliću sekunde

E. Škorić

U subotu je Pablo Perez, fudbaler Newell's Old Boysa, postigao rijetko viđen i lijep pogodak protiv Godoy Cruza u prvenstvu Argentine.

Newell's Old Boysi su na svom stadionu ugostili Godoy Cruz u 16. kolu najviše argentinske lige. Martin Ojeda je već u 2. minuti gostima donio prednost.

Ubrzo nakon toga Newell's Old Boysi su krenuli u napad, da bi što prije izjednačili, a onda dolazi 10. minut i eurogol Pabla Pereza, koji je iz vaduza bez primljene lopte izveo potez kojim je na kraju zatresao mrežu protivničkog gola.

Udarac je bio vrlo precizan, a lopta se od prečke odbila i potom upala u mrežu. Navijači nisu mogli suzdržati radost nakon ovog gola i stadion se doslovno zatresao.

Na žalost Pereza i domaćih navijača i igrača, ta majstorija nije bila dovoljna ni za bod. Samo devet minuta kasnije Guillermo Balzi je isključen kod domaće ekipe, pa je ostatak meča igrao samo jedan tim - gostujući.

Brojni napadi gostiju došli su do izražaja u 74. minuti, kada je nakon dodavanja Enza Larosse pogodio Matias Ramirez. Sve u svemu, do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Godoy Cruz je svladao Newell's Old Boyse rezultatom 2:1.

Godoy Cruz se popeo na četvrto mjesto na tabeli i ima 28 bodova, četiri manje od lidera Atletico Tucumana. Sljedeći meč odigrat će protiv Arsenal Sarandija 6. septembra.

Newell's Old Boys pak zauzima 14. mjesto s 20 bodova. U narednoj seriji susreta igrat će s Velez Sarsfieldom. Utakmica je na rasporedu 3. septembra u 20:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi