Argentina i Messi čekaju 3. oktobar: Hoće li se zvijezdi Barcelone ipak smilovati?

Uputili žalbu na suspenziju

Argentina i Messi čekaju 3. oktobar: Hoće li se zvijezdi Barcelone ipak smilovati?

E. Škorić

Nogometna federacija Južne Amerike (CONMEBOL) ranije ove godine suspendovala je Lionela Messija na tri mjeseca.

Messi je nakon ispadanja Argentine s Copa Americe optužio rukovodstvo CONMEBOL-a da je korumpirano te da se namješta Brazilu da osvoji trofej.

Zbog toga je dobio tromjesečnu suspenziju i novčano je kažnjen s 50.000 dolara. Utakmicu protiv Čilea je propustio, ostalo je još u oktobru da odradi kaznu.

Argentinski nogometni savez se žalio na suspenziju kako bi se Messi vratio već u oktobru za prijateljske mečeve protiv Njemačke i Ekvadora.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Presuda će biti donesena 3. oktobra, šest dana prije utakmice Argentine i Njemačke.

Bilo kako bilo, Messi će ipak morati propustiti prvi susret kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Čilea u utakmici za treće mjesto na Copa Americi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti