Žestok obračun Argentine i Kolumbije, Gaučosi u finalu Copa America
Foto - EPA

Nakon penala

Žestok obračun Argentine i Kolumbije, Gaučosi u finalu Copa America

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u finale Copa Americe nakon što je u ludom meču savladala Kolumbiju nakon penala sa 3:2 (1:1). 

Bio je ovo zaista žestok obračun u Braziliji, a na kraju je Argentina bila uspješnija u izvođenju penala i prošla je u finale, gdje ih čeka domaćin Brazil.

Gaučosi dobro otvaraju meč. Lautaro Martinez u sedmoj minuti koristi odličnu loptu Lionela Messija i zabija za 1:0.

Rezultat je lako mogao da bude i drugačiji u prvom poluvremenu. Oba tima su imala odlične šanse, a Kolumbija je dva puta pogodila okvir gola.

Argentina je na odmor otišla vodstvom od 1:0, da bi u 61. minuti meča Kolumbija izjednačila. Luis Diaz zabija fenomenalan gol za 1:1.

Do kraja meča viđeno je dosta oštrih startova, ogroman broj žutih kartona, Messijev zglob je završio u krvi, ali golova više nije bilo.

Pobjednika su tako odlučili penali. U seriji prepunoj provokacija Emiliano Martinez je bio istinski junak.

Golman Aston Ville je skinuo čak tri penala i tako je svojoj selekciji donio plasman u finale Copa America koje će odigrati u subotu protiv Brazila.

Promo

Top Komentari

kobe24
Ovo je fudbal. Koliko god kvalitetniji europski fudbal bio, nikad neće imat tu čar kao što imaju svi južnoamerikanci
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi