Nakon 16 godina javno priznao da duguje Messiju 50 dolara: "Imao sam samo novčanicu od 100 dolara"

Obećao da će vratiti dug

Nakon 16 godina javno priznao da duguje Messiju 50 dolara: "Imao sam samo novčanicu od 100 dolara"

Endin Čaušević

Lionel Messi postao je rekorder u reprezentaciji Argentine sa 148 nastupa, a za nacionalni tim debitovao je još 2005. godine.

Messi je prvu utakmicu u dresu reprezentacije odigrao 17. avgusta 2005. godine u prijateljskom meču protiv Mađarske, a nakon toga dobijao je sve veću minutažu u dresu Gaučosa.

Već godinama je Messi glavni igrač reprezentacije, ali nažalost i dalje mu fali neki značajniji trofej u dresu Argentine kako bi krunisao svoju nevjerovatnu klupsku karijeru.

Argentinski mediji prisjetili su se Messijevih početaka u reprezentaciji, a u centru pažnje našao se nekadašnji reprezentativac Pablo Alvarado.

Alvarado je nekoliko puta dobijao pozive u reprezentaciju Argentine, ali nikada nije upisao debi u dresu seniorskog tima. No, imao je priliku biti u ekipi kada i Messi, a iz toga vremena ima nevjerovatnu anegdotu.

Naime, Alvarado je za argentinske medije priznao da i dan danas duguje Messiju 50 dolara koje mu je trebao dati prije 16 godina, a to do danas nije uradio.

Oglasi

On je objasnio da su tada igrači dobijali po 50 dolara za prijateljske mečeve koje Argentina igra u inostranstvu, a Alvarado je dobio tada obavezu da Messiju uruči njegovih 50 dolara.

Međutim, ovaj iskusni 35-godišnji fudbaler otkrio je da nikada Messiju nije dao 50 dolara, te je objasnio zašto mu i danas duguje taj iznos.

"Tada sam dobio novčanicu od 100 dolara i nisam imao 50 dolara sitno da mu dam. Nikada mu nisam dao 50 dolara jer Messija više nikada nisam ni sreo. Prvi put kada se sretnemo dat ću mu novac koji dugujem", rekao je Alvarado.

Alvarado je ponikao u dresu San Lorenza i igrao samo za klubove u Južnoj Americi, te se nije okušao u Evropi.

Pored San Lorenza igrao je još za Belgrano, Racing, Godoy Cruz, Defensa, La Calera, Independiente i CD Palestino za koji nastupa i danas. Inače, igra na poziciji centralnog defanzivca.

Top Komentari

Zulfikar
Druze Messi ima i Venmo a i cash app, odma to rijesi da te mahala ne ogovara.
1 0
Fareus1921
Fali mu neki značajniji trofej sa reprezentacijom da kruniše svoju klupsku karijeru?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti