Sprema se veliki trenutak: Messi će dobiti priznanje koje nije dobio nijedan fudbaler u historiji
FOTO: EPA

Jednostavno, nedodirljiv je u Argentini

Sprema se veliki trenutak: Messi će dobiti priznanje koje nije dobio nijedan fudbaler u historiji

Haris Zilić

Lionel Messi ima veliku važnost u Argentini. Osvojio je Mundijal u Kataru sa Gaučosima i dostigao status nedodirljivog u ovoj južnoameričkoj zemlji.

Argentinci su ludi za fudbalom, pa su tako na table mnogih ulica stavlljali natpis sa imenom Lionela Messija.

Čak su i glavnu Aveniju "preimenovali" u aveniju Lionela Messija.

Sada su Argentinci odlučili da odu i korak dalje.

Tamošnja Vlada u konsultaciji sa Finansijskim upravnim tijelom razmatra mogućnost da jedna od glavnih novčanica bude sa likom Lionela Messija.

Prvi je prijedlog je da novčanica od 1000 argentinskih pesa bude sa likom Lionela Messija.

Oglasi

Navijači su ovaj prijedlog dočekali sa oduševljenjem.

Postoji mogućnost da Lionel Messi dobije svoj stadion u budućnosti, glavni trg, čak i Gradsku aveniju.

Argentina slavi titulu prvaka svijeta, navijači su na ulicama već tri dana i nema sumnje da će kraj 2022. godine dugo pamtiti u ovoj južnoameričkoj državi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Argentina je u finalu Mundijala u Kataru nakon boljeg izvođenja penala savladala Francusku koja je branila titulu sa Mundijala iz Rusije 2018. godine.

Regularni dio finalne utakmice završen je 2:2, nakon produžetaka je bilo 3:3, tako da smo svjedočili jednom od najboljih finala u historiji Svjetskih prvenstava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi