Gvardiol predvidio budućnost: "Messi, pa neka me voza 90 minuta"
Želja Joška Gvardiola bila je da sretne Messija na terenu.

Sjajni hrvatski defanzivac

Gvardiol predvidio budućnost: "Messi, pa neka me voza 90 minuta"

Eldar Ganibegović

Joško Gvardiol odigrao je sjajno Svjetsko prvenstvo i predstavio se svijetu kao jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta, a ispunila mu se i jedna velika želja.

Reprezentacija Hrvatske opet je odigrala sjajno Svjetsko prvenstvo i okitila se bronaznom medaljom, ukupno trećom medaljom u svojoj historiji.

Jedan od igrača koji se proslavio je stoper RB Leipziga Joško Gvardiol koji je odigrao maestralan Mundijal.

Ovaj mladi fudbaler bio je noćna mora za protivničke ofanzivce, te ga uskoro očekuje transfer karijere.

Naime, za njegove usluge se interesuju ponajviše Real Madrid i Chelsea, a smatra se da će oboriti rekord Harryja Maguirea i postati najskuplji defanzivac u historiji.

Uspješno je čuvao zvijezde Maroka, Belgije, Brazila ili Japana, no Lionel Messi bio je nerješiva enigma.

Oglasi

Jednom je bilo dovoljno da ga Messi "provoza" i bilo je to 3:0 za Argentinu u polufinalu takmičenja.

Ipak, prije nekoliko godina gostujući u jednom podcastu, Gvardiol je otkrio kako mu je želja da upravo Messija sretne naspram sebe na terenu.

"Messija, ja se nadam. Meni je san da igram protiv njega, pa nek' me voza 90 minuta. Samo da ga vidim na terenu", poručio je tada simpatični Gvardiol.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

[instagram]https://www.instagram.com/reel/CmO9bNQIB_X/?utm_source=ig_web_copy_link[/instagram]

Želja mu se i ispunila. Nije ga vozao baš 90 minuta, ali je malo popuštanje koncentracije bilo dovoljno da Messi prođe i asistira za gol koji je stavio taču na i u polufinalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije