Argentinci strahuju, da li je realno da Messi zbog par riječi propusti polufinale?

Suđenje nije dozvoljeno komentarisanje, a Argentinac je to učinio

Argentinci strahuju, da li je realno da Messi zbog par riječi propusti polufinale?

Kakvu kaznu će dobiti Lionel Messi, pitaju se svi Argentinci pred meč polufinala Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske.

Naime, FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv Argentine i Nizozemske, a Lionel Messi bi kaznu mogao dobiti zbog komentarisanja suđenja.

Na meču Argentine i Nizozemske bilo je čak 18 žutih kartona, te dosta zamjerki na suđenje sa obje strane.

Argentinski mediji strahuju zbog eventualne kazne prema Messiju koji je komentarisao suđenje, a što je  prema FIFA-i zabranjeno.

Messi je jednom dijelu medija poručio da neće komentarisati suđenje, no argentinski Clarin navodi a je ipak kazao da su Nizozemci izjednačili na 2:2 iz nepostojećeg prekršaja, što je bio kako kaže nastavak lošeg suđenja.

Ipak, Messija je velika zvijezda i vjerovatno će samo proći sa opomenom, a svi oni koji misle da bi mogao propustiti polufinalni meč su zaista u velikoj zabludi, iako kod Argentinaca postoji blagi strah.

Oglasi

Zbog kartona selektor Argentine Lionel Scaloni neće moći da računa na lijevog beka Marcosa Acunu te desnog beka Gonzala Montiela.

Tako će Scaloni morati da ekspermentiše, a priliku će vjerovatno dobiti Nicolas Tagliafico i Nahuel Molina.

U redovima Hrvatske nema problema sa kartona, pa će Zlatko Dalić imati na raspolaganju sve nogometaše, ukoliko naravno svi budu zdravi i sto posto spremni.

Argentinci se nadaju da će njihova selekcija nakon 1986. godine konačno osvojiti zlatnu medalju, a to bi bila i kruna karijere za Lionela Messija kojem je ovo najvjerovatnije posljednji Mundijal.

Utakmica između Argentine i Hrvatske na rasporedu je 13. decembra s početkom u 20 sati na Lusail stadionu.

Oglasi

Gaučosi će imati priliku da se osvete Vatrenim za težak poraz na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije četiri godine kada ih je Hrvatska deklasirala u grupnoj fazi i pobijedila sa 3:0.

Hrvatska je već sada napravila veliki uspjeh, a pojavio se i zanimljiv podatak vezan za partije izabranika Zlatka Dalića u Kataru.

Vatreni su u Kataru u vodstvu bili samo 46 minuta, a odigrali su ukupno pet utakmica i plasirali se u polufinale.

Hrvatska je dakle odigrala 450 regularnih minuta i 60 minuta produžetaka, dakle ukupno 510 minuta, a samo su 46 minuta bili u vodstvu.

U grupnoj fazi remizirali su 0:0 protiv Maroka i Belgije, savladali su Kanadu sa 4:1 nakon preokreta i upravo u tom meču protiv Kanade imali su jedino vodstvo u Kataru. Livaja je u 44. minuti pogodio za 2:1 i do kraja je Hrvatska ovjerila trijumf.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poluvrijeme protiv Kanade bio je jedini period u kojem su Vatreni vodili.

U osmini finala gubili su od Japana sa 0:1, nakon toga Perišić je izjednačio na 1:1 pa je meč otišao u produžetke, kasnije na penale gdje su slavili Hrvati. Brazil je poveo u produžecima sa 0:1, Hrvatska se vratila i opet dobila na penale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi